Sosyal Medya

Para-banka-finans

Merkez bu ay pas mı diyecek? Şifresi o röportajdaki mesajda gizli!

Merkez Bankası'nın Aralık ayı Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı, 21 Aralık 2023 Perşembe günü gerçekleşecek. Piyasaları etkileyebilecek bu toplantıdan çıkacak karar, faiz politikasındaki yönelim açısından büyük önem taşıyor. Özellikle Hürriyet gazetesine verilen röportajda, Merkez Bankası'nın bu ay faiz artırımını pas geçebileceği sinyali verildi.

Merkez bu ay pas mı diyecek? Şifresi o röportajdaki mesajda gizli!

Merkez Bankası’nın Aralık ayı Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı, 21 Aralık 2023 Perşembe günü gerçekleşecek. Piyasaları etkileyebilecek bu toplantıdan çıkacak karar, faiz politikasındaki yönelim açısından büyük önem taşıyor. Özellikle Hürriyet gazetesine verilen röportajda, Merkez Bankası’nın bu ay faiz artırımını pas geçebileceği sinyali verildi.

 

 

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajı büyük yankı uyandırdı. Erkan’ın, İstanbul’un Manhattan’ına benzetilen semtiyle ilgili ev arayışları ve annesinin evine taşınması kamunun dikkatini çekerken, piyasalar için verdiği mesaj gözden kaçmadı.

 

Erkan’ın röportajında, ”Kredi faizleri ne zaman düşmeye başlar?” sorusuna verdiği cevap öne çıktı. Erkan, “Onu konuşmak için biraz erken. Biz parasal sıkılaştırma adımlarının sonuna doğru geldiğimizi belirttik. Önümüzdeki seneye bu zamanlar daha ılımlı bir ortamda olacağımızı düşünüyorum. Bunu hem enflasyon hem parasal sıkılaşma için söylüyorum.” ifadeleriyle, faiz politikasındaki yaklaşımın değişebileceği sinyalini verdi.

 

Yılın en karanlık gecesi olarak bilinen 21 Aralık 2023 Perşembe günü gerçekleşecek olan Aralık ayı Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı büyük önem taşıyor. Bu toplantıdan çıkacak karar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek döneminde başlayan ekonomideki rasyonelleşme sürecinin faiz artırımlarının devam edip etmeyeceğini gösterecek.

 

Erkan’ın “Merkez Bankası parasal sıkılaştırma adımlarının sonuna geldi” açıklaması, faiz artırımlarının yavaşlatılması veya durdurulmasının sinyalini veriyor.

 

Bu durumda, kredi faizlerinde bir düşüş beklenebilir. Analistler, Merkez Bankası’nın faiz artırımını durdurması durumunda Borsa İstanbul’da yeni bir ivme oluşabileceğini öngörüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler