Sosyal Medya

Para-banka-finans

Çekya’da bankalara saldıran korsanlar Ukrayna’ya desteğin durdurulmasını istedi

Çekya’da beş bankaya saldıran bilgisayar korsanlarının Ukrayna’ya desteğin durdurulmasını talep etti. Çekya’da faaliyet gösteren Komerční Banka, ČSOB, Air Bank, Fio…

Çekya’da bankalara saldıran korsanlar Ukrayna’ya desteğin durdurulmasını istedi

Çekya’da beş bankaya saldıran bilgisayar korsanlarının Ukrayna’ya desteğin durdurulmasını talep etti. Çekya’da faaliyet gösteren Komerční Banka, ČSOB, Air Bank, Fio Banka ve Česká Spořitelna bankalarına siber saldırı gerçekleştirenlerin Rus hackerlardan oluştuğu öğrenildi.

Rus haber ajanıs RIA Novosti’de yer alan haberde söz konusu saldırı sadece siyasi amaçlı olup bankalara maddi zarar verilmediği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan PwC siber güvenlik uzmanı Marek Nejedla’ya göre bu durumda banka müşterilerinin mevduatları konusunda endişelenmesine gerek yok ve sadece bazı hizmetler geçici olarak kullanılamayacak:

“Bu durumda NoName057(16) grubunun eylemleri siyasi amaçlıdır, kurumların Ukrayna’ya verdiği desteğin durdurulmasını talep etmektedir. Bu tür saldırılarda müşterilerin fonlarının akıbeti konusunda endişelenmesine gerek yok. Bu tür bir siber saldırı, bankanın müşterilerinin web erişiminin geçici olarak kesintiye uğramasıdır. Gereksiz endişeye gerek yok.”

Bu arada Çekya’da Ukrayna’ya gönderilen silahların üretildiği de biliniyor. Rus hacker grubu NoName057(16)’nin asıl hedefinin bu desteği durdurmak olduğu tahmin ediliyor.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler