Sosyal Medya

Para-banka-finans

Bakan Şimşek: Görüşmelerimizin Türkiye’ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dünyanın önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada, dünyanın önde gelen fonların yöneticileri ile bir yuvarlak masa toplantısında bir araya gelerek, Türkiye’nin ekonomi programının hedefleri ile izleyeceği yol haritasını paylaştı.

Bakan Şimşek: Görüşmelerimizin Türkiye’ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum

ABD’de bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek New York’ta yatırımcılarla yaptığı görüşmelere dair sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Şimşek: “Bu görüşmelerimizin Türkiye’ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum.”

Türkiye’nin yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ettiğini kaydeden Balan Şimşek paylaşımında şu değerlendirmelere yer verdi:

“ABD temaslarımız kapsamında New York’ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile verimli görüşmeler yapıyoruz. Bugün iki ayrı önemli etkinliğe katılarak ülkemize ilgi duyan kalabalık bir yatırımcı grubuna hitap etme imkânı buldum. Dünyanın önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu buluşmaların ilkinde, dünyanın önde gelen fonların yöneticileri ile bir yuvarlak masa toplantısında bir araya gelerek, ekonomi programımızın hedeflerini ve izleyeceğimiz yol haritasını paylaştım. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Goldman Sachs ortak organizasyonunda düzenlenen 13. Türkiye Yatırım Konferansı’nda ise kalabalık bir yatırımcı kitlesine hitap ederek Türkiye’nin ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum yaptım. Cumhurbaşkanımızın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalarımıza verdiği tam destek, politika çerçevemize güveni artıran en önemli unsur. Bu görüşmelerimizin Türkiye’ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum.”

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler