Sosyal Medya

Gündem

Yılmaz Güney ölüm yıldönümünde “eleştirilerle” anılıyor!

Cüneyt Akman, Çirkin Kral Yılmaz Güney’in neden eleştirilerin hedefi olduğunu açıklarken aslında birleştirici yönü olduğuna da işaret etti.

Yılmaz Güney ölüm yıldönümünde “eleştirilerle” anılıyor!

Türk sinema aktörü Yılmaz Güney’in bir anda eleştirel şekilde gündeme gelmesi, yazar Murathan Mungan’ın ölüm yıl dönümünde şu paylaşımı yapmasıyla başladı:

“Yılmaz Güney’in ölümünün 37. yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı.”

Sonrasında Mungan’a sosyal medya üzerinden yanıt veren oyuncu Farah Zeynep Abdullah şu ifadeleri kullandı:

“Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği shjs ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim.”

Yılmaz Güney’in ailesi de bu paylaşımlara tepki göstererek “Her türlü kanuni hakkımızı kullanacağız” derken eleştirilerin devamı gelmeye başladı.

Yılmaz Güney’in ne Kürtçülüğü ne de katilliği kaldı!

1937’nin 1 Nisan’ında Adana’da dünyaya gelen bu kavruk yüzlü adam, hapis cezalarından dolayı gittiği Paris’te 9 Eylül 1984 tarihinde yakalandığı amansız hastalıktan dolayı yaşamını yitirmişti.

Adana’da sinemalar arasında film makarası taşımaya başlamasıyla başlayan aktörlük serüvenine Yaşar Kemal’in desteğiyle girdiği biliniyor.

İleride sinemanın “Çirkin Kralı” olarak da nam salacak olan Yılmaz Güney’in bir de sol siyaset kimliği mevcuttu.

Bu arada gazeteci Cüneyt Akman sosyal medyada hesabından yaptığı paylaşımla Yılmaz Güney tartışmalarına noktayı koymuş gibi.

Akman’ın X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermesi dikkat çekti:

“Güney’e bazı “sol” kesim eleştirilerinde sebep onun Kürt kimliğidir.

“Bölücü” diye yaftalandı Ahmet Kaya gibi.

Halbuki Yaşar Kemal, Y Güney ve A Kaya’nın bu ülkenin birliğine yaptığı katkıyı hiçbir siyasetçi yapamadı.

Farklı halkları birbirlerine tanıtarak, ortak sevgiyle yapıştırdılar.”

“KAZANANI EMPERYALİSTLER OLUR”

“Türkiye’nin Kürdistan veya başka bir proje (Ör. Halen yürürlükte olan Geniş Orta Doğu projesi) ile parçalanmasının tümüyle karşısında olduğum herkesçe bilinir. Bu ol(may)ası parçalanma, tıpkı Yugoslavya’daki gibi korkunç sonuçlara yol açar ve kazananı sadece emperyalistler olur.”

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERANALİZ: Halka arzlarda doğru şirketi seçmenin yolları ve tavsiyeler/Cüneyt Akman- Doç. Dr. Recep Ali KüçükçolakANALİZ: Halka arzlarda doğru şirketi seçmenin yolları ve tavsiyeler/Cüneyt Akman- Doç. Dr. Recep Ali Küçükçolak

İLGİLİ HABERAtilla Yeşilada doların bu yaz 28 lirayı geçmeyeceği tahmininde bulunmuştuAtilla Yeşilada doların bu yaz 28 lirayı geçmeyeceği tahmininde bulunmuştu

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler