Sosyal Medya

Döviz

Atilla Yeşilada doların bu yaz 28 lirayı geçmeyeceği tahmininde bulunmuştu

Ekonomist Atilla Yeşilada geçtiğimiz Haziran ayının son gününde dolara dair yaptığı değerlendirmede 28 lirayı geçmeyeceğine işaret etmişti.

Atilla Yeşilada doların bu yaz 28 lirayı geçmeyeceği tahmininde bulunmuştu

Paraanaliz.com Genel Yayın Yönetmeni ve ekonomist Atilla Yeşilada, 14 Mayıs seçimlerinin ardından 6,5 lira artan dolar kurunu 30 Haziran’da değerlendirmişti. Yeşilada, dolar/TL’nin turizm gelirlerinin etkisiyle bu yaz 28 lirayı geçmeyeceği tahmininde bulunmuştu.

Yeşilada, Sözcü’den Ruhat Mengi’nin “Dolar kuru 30 lira seviyelerine çıkar mı?” sorusunu şöyle yanıtlamıştı:

“Türkiye’nin sorunlarını nasıl çözeceğiz, çünkü tek sorunumuz enflasyon da değil, işte ödemeler dengesi açığı var, yani yeterince dövizimiz yok. Bir miktar faiz arttırıyorsunuz, Türk Lirası’nın da değer kaybetmesine müsaade edip ekonominin kendi kendine dengelenmesini sağlamaya çalışıyorsunuz, yürür mü, yürümez. Daha doğrusu, yaz aylarında yürür çünkü ben dolar/TL’nin 28’in üzerine çıkacağını zannetmiyorum, yazın çok güçlü bir turist geliri girişi var, sistemden de para kaçmıyor artık, dolayısıyla doğal olarak Merkez Bankası fazla müdahale etmeden biraz daha yükselir dolar ve dengesini bulur. Tabii kış aylarında sorun yeniden başlar.”

2023’ün sonbaharına girdiğimiz şu günlerde Yeşilada’nın dolar kuru tahmini kritik eşikte gerçekleşti. Dolar şu an aşağı yukarı 27 TL bandında ve Yeşilada doların en fazla 28 TL olacağını söylemişti.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERPiyasaların Efendisi FÖŞ: Borsa Yükselen Faize Alışacak mı?Piyasaların Efendisi FÖŞ: Borsa Yükselen Faize Alışacak mı?

İLGİLİ HABERANALİZ: Halka arzlarda doğru şirketi seçmenin yolları ve tavsiyeler/Cüneyt Akman- Doç. Dr. Recep Ali KüçükçolakANALİZ: Halka arzlarda doğru şirketi seçmenin yolları ve tavsiyeler/Cüneyt Akman- Doç. Dr. Recep Ali Küçükçolak

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler