Sosyal Medya

Gündem

Yeniden Refah Partisi ters köşe yapabilir: Saadet ve Gelecek partileriyle ittifak hazırlığı

AKP’nin kapısını çaldığı Yeniden Refah Partisi’nin Millet İttifakı’ndan iki partiyle ayrı bir ittifak modelinde aşama kaydettiği bildirildi. Cumhurbaşkanlığı ve Meclis…

Yeniden Refah Partisi ters köşe yapabilir: Saadet ve Gelecek partileriyle ittifak hazırlığı

AKP’nin kapısını çaldığı Yeniden Refah Partisi’nin Millet İttifakı’ndan iki partiyle ayrı bir ittifak modelinde aşama kaydettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimi, 14 Mayıs’ta yapılacak. Seçim öncesi partilerin ittifak arayışları da sürüyor.

Millet İttifakı şimdilik İYİ Parti, CHP, Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat partilerden oluşuyor. Cumhur İttifakı’nda ise AKP, MHP, BBP ve HÜDA-PAR yer alıyor.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz önceki gün Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’la görüşmüştü.

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılmalarına yönelik teklifi yetkili kurallarında görüşecek ancak tam tersi bir hamle olasılığı da az değil.

Saadet’ten ‘ittifak içinde ittifak’ çıkışı

Yeniden Refah Partisi gibi Milli Görüş geleneğinden gelen Saadet Partisi de bugün Gelecek ve DEVA partileriyle Millet İttifakı içinde yeni ittifakı gündeme getirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, üç partinin ayrı ayrı seçime girmesi durumunda en fazla 3 – 4 vekil çıkarıldığını, birleşmeleri durumunda sayının 30 – 40’a çıkabileceğini ifade etti. Hatta ‘sinerjiyle’ vekil sayısının 130 – 140’ı bulabileceğini öne sürdü.

Üç parti Millet İttifakı’nda ortak adayı destekleyecek ancak kendi listesini oluşturacak. Geçen yıl çıkan Seçim Kanunu’na göre bir parti yüzde 7’lik barajın altında kalsa bile ittifakı bu barajı geçerse vekil çıkarabiliyor.

İttifakı oluşturan siyasi partilerin milletvekili sayısı, seçim bölgesinde ittifak içinde elde ettiği oy sayısı esas alınarak belirleniyor.

‘Kadrolara bakınca anlaşılıyor’

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, bugünkü ‘Saray gergin hem de çok gergin’ başlıklı yazısında, Yeniden Refah Partisi’nin Saadet ve Gelecek partileriyle ittifak oluşturabileceğini belirtti.

Bozkurt, “AKP’nin en operasyonel ismi” diyerek andığı Binali Yıldırım’ın Yeniden Refah Partisi’nin kapısını çaldığını, Milli Görüş’ün lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın AKP’yi çok eleştiren isimlerden olduğunu kaydetti.

AKP için bu tür açıklamaların sorun olmadığını, bunun AKP’nin kadrolarına ve ittifaklarına bakınca hemen anlaşıldığını belirterek, “Buradaki tek mesele yaklaşan seçimi kotarmak” diye yazdı

Yeniden Refah Partisi yeni ittifak yolunda

Bozkurt, şunları kaydetti: “Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi’ni içine alacak ve Millet İttifakı’nda genişleme potansiyeli de bulunan bir seçim ittifakı modelinde hayli aşama kaydetti. Yani Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile Millet İttifakı içinde bir seçim ittifakı modelinde yer almaya hazırlanıyor. Erdoğan’ın ani müdahalesi de tam buna oldu.”

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler