Sosyal Medya

Ekonomi

Yargı Krizi Sonrası Ankara Kulisleri Kaynıyor! Asıl Hedef Numan Kurtulmuş Mu? ‘MHP, AKP’ye Operasyon Çekecek Güce Ulaştı’

Uludağ, "MHP, adım adım AKP'yi kuşatmış durumda. Yargıtay örneğinde olduğu gibi yarın ortaklık bittiğinde AKP'ye operasyon çekecek güce ulaştı" ifadelerini kullandı.

Yargı Krizi Sonrası Ankara Kulisleri Kaynıyor! Asıl Hedef Numan Kurtulmuş Mu? ‘MHP, AKP’ye Operasyon Çekecek Güce Ulaştı’
Deneyimli yargı muhabiri Alican Uludağ, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımaması sonrası ortaya çıkan anayasal yargı krizinde AKP ve MHP arasındaki çatışmaya dikkat çekti. Uludağ, “MHP, adım adım AKP’yi kuşatmış durumda. Yargıtay örneğinde olduğu gibi yarın ortaklık bittiğinde AKP’ye operasyon çekecek güce ulaştı” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay’la ilgili Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını tanımaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının yankıları sürüyor. Yargıtay, AYM hakimleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yargıtay’ın kararı sonrası birçok isim, AYM’ye yönelik “aktivist yargı” ithamında bulunmuştu.

Yargıtay’a MHP’den destek gelmiş, AKP ise ikiye bölünmüştü. Saray’a yakın danışmanlar Yargıtay kararına destek verirken, Hayati Yazıcı, Hüseyin Çelik, Faruk Çelik gibi ağır toplar ise sert eleştirilerde bulundu.

Deneyimli yargı muhabiri Alican Uludağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çok çarpıcı iddiaları ve kulis bilgilerini aktardı.

İÇ SAVAŞ BAŞLADI

İktidar içi savaş çıktığını belirten Uludağ, “Yargıtay’ın Can Atalay kararına direnmesi, iktidar içinde bir iç savaşın başladığını gösteriyor. AKP/Saray’daki şahin kanat, olaylara daha ılımlı bakan gruplara karşı güç mücadelesine girmiş durumda. MHP’nin de destek verdiği bu şahin kanadın Saray içerisinde de önemli klikleri var” dedi.

ASIL HEDEF NUMAN KURTULMUŞ MU?

Gazeteci Uludağ, “Yargıtay’ın örneğin TBMM’yi Atalay’ın vekilliğini düşürmedi diye eleştirmesinde asıl hedef, Numan Kurtulmuş. AKP Grup Başkan Vekili Abdulhamit Gül, Hayati Yazıcı ve Faruk Çelik gibi isimlerin anayasal sınırlar uyarısı, şahin kanada yanıt. Buna karşılık CB Hukuk Politikaları Başkanı Mehmet Uçum’un ‘Milli yargıdan yana tavır alın” demesi ılımlılara mesaj. Diğer yandan MHP, adım adım AKP’yi kuşatmış durumda.”

MHP, AKP’YE OPERASYON ÇEKECEK GÜCE ULAŞTI!

Alican Uludağ, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Ve yargı/güvenlik bürokrasisi içindeki kadroları eliyle Yargıtay örneğinde olduğu gibi yarın ortaklık bittiginde AKP’ye operasyon çekecek güce ulaştı. Erdoğan’ın, Soylu’yu alıp Ali Yerlikaya’yı ataması, buna karşı bir hamle. İktidar içindeki bu iç savaşta kimin tasfiye olacağı, Yargıtay/AYM arasındaki krizin nasıl çözüleceğine bağlı.

Örneğin Yargıtay’ın anayasayı yok sayarak kararı tanımaması, son AYM Başkanlığı seçiminde İrfan Fidan’a karşı Zühtü Aslan’ın yeniden başkan seçilmesine bir misilleme. Ki o seçimde Erdoğan, Fidan’ı işaret etmesine karşın, dönemin TBMM Başkanı Mustafa Şentop devreye girerek Arslan lehine kulis yapmıştı. İktidar içindeki şahinler o gün yenilmişti.

AYM’ye direnen Yargıtay 3. Ceza Dairesinin 5 üyesinin içinde, Yargıtay’a atanıp eski terör dairesine geldiğinde ‘Ben İstanbul grubunun temsilciyim’ diyen üye de var.”

HalkTV

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler