Sosyal Medya

Gündem

Yaklaşık yarım milyon Filistinli yerinden edilirken BM acil 294 milyon dolar çağrısı yaptı!

Filistin’de 423 bin insanın yerinden edildiği ve Birleşmiş Milletler’in (BM), Gazze ve Batı Şeria'daki 'acil ihtiyaçlar' için 294 milyon dolar çağrısında bulunduğu bildirildi.

Yaklaşık yarım milyon Filistinli yerinden edilirken BM acil 294 milyon dolar çağrısı yaptı!

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze ve Batı Şeria’daki “en acil ihtiyaçların” karşılanması için 294 milyon dolarlık acil yardım çağrısı yaptı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, fonların 1,2 milyondan fazla insana yardım etmek için kullanılacağını belirterek, yardım gruplarının “savunmasız Filistinlilerin tüm ihtiyaçlarına yeterince yanıt vermek için gereken kaynaklara” sahip olmadığına dikkat çekti.

BM: GAZZE’DE 423.000’DEN FAZLA İNSAN YERİNDEN EDİLDİ

Birleşmiş Milletler, Hamas’ın 7 Ekim günü başlattığı saldırılar sonrası misilleme olarak İsrail’in ağır bombardımanlarının ardından 423 binden fazla insanın Gazze Şeridi’ndeki evlerinden kaçmak zorunda kaldığını bildirdi.

The Times of İsrael’nin haberine göre, BM insani yardım kuruluşu OCHA’nın yaptığı açıklamada, 12 Ekim Perşembe gününün sonlarına doğru, Gazze’de yerinden edilenlerin sayısının 84 bin 444 artarak 423 bin 378’e ulaştığı belirtildi.

OCHA, bölgede yaptığı nüfus güncellemesinde “İsrail’in havadan, denizden ve karadan ağır bombardımanları neredeyse kesintisiz olarak devam etti. Son 24 saat içinde nüfusun yoğun olduğu bölgelerde çok sayıda konutlar hedef alındı ve yıkıldı.”

Konuyla ilgili raporda, 270.000’den fazla kişinin (yerinden edilenlerin üçte ikisi) BM’nin Filistinli mültecileri destekleyen kuruluşu UNRWA tarafından yönetilen okullara sığındığı kaydedildi.

Yaklaşık 27 bin kişi de Filistin Yönetimi tarafından yönetilen okullara sığınırken, 153 binden fazla kişi ise akrabalarının, komşularının yanına ve diğer kamu tesislerine sığındı.

OCHA, Cumartesi günkü saldırıdan önce bölgede yaklaşık 3.000 kişinin yerinden edilmiş olduğunu da kaydetti.

OCHA, Gazze Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan alınan rakamlara dayanarak, bombalama sırasında 2.835 evden oluşan 752 konut binası ve konut dışı binanın yıkıldığını duyururken yaklaşık 1.800 konutun da onarılamayacak şekilde hasar gördüğü ve yaşanmaz hale geldiği vurgulandı.

BM kurumu ayrıca bombardımanda hasar gören sivil altyapının önemli ölçüde tahrip olması konusunda da uyarı yaptı.

Aralarında 20 UNRWA okulu ve Filistin Yönetimi tarafından işletilen 70 okulun da bulunduğu en az 90 eğitim tesisi de İsrail saldırılarının hedefi oldu. Söz konusu okullardan biri ise tamamen yıkıldı.

11 CAMİ HEDEF ALINARAK YIKILIRKEN, YEDİ KİLİSE VE CAMİ DE HASAR GÖRDÜ

Su ve sanitasyon tesislerinin de vurulduğu ifade edilen raporda, çatışmalar başladığından bu yana altı su kuyusu, üç su pompa istasyonu, bir su deposu ve 1 milyon 100 binden fazla kişiye hizmet veren bir tuzlu su arındırma tesisinin hava saldırıları nedeniyle hasar gördüğü belirtildi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler