Sosyal Medya

Gündem

Turkcell’in Yeni Genel Müdürü Belli Oldu… Eski Bakanın Oğlu Olarak Biliniyor

Turkcell Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un Genel Müdür olarak atanmasına karar verdi.

Turkcell’in Yeni Genel Müdürü Belli Oldu… Eski Bakanın Oğlu Olarak Biliniyor

Turkcell Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un Genel Müdür olarak atanmasına karar verdi.

 

 

Turkcell’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, bu atama 13 Ekim 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

 

Ali Taha Koç, AKP’li eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un oğlu olarak tanınıyor. Atilla Koç’un kızı da daha önce kabinede Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapmıştı.

 

Turkcell, uzun süredir Genel Müdür olarak görev yapan Murat Erkan’ın, 11 Eylül 2023 tarihinden itibaren görevinden ayrıldığını duyurmuştu. Onun yerine 14 Eylül’de genel müdürlük görevine Bülent Aksu atanmıştı; ancak Aksu’nun görevi kısa bir süre içinde sona ermişti ve yaklaşık 10 gün görevde kalmıştı.

 

Ali Taha Koç, yüksek lisans ve doktora öğrenimini ABD’de Dallas Texas Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı’nda çeşitli görevler üstlenmiş ve Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler