Sosyal Medya

Gündem

TBMM Danışma Kurulu Toplanıyor: Gündem Yargıtay Kararı!

Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TİP Milletvekili Can Atalay'a yönelik ihlal kararına karşı çıkarak, kararı uygulamamaya karar vermesi büyük bir tartışma yarattı. Yargıtay üyelerinin bu kararına tepki gösterenler, mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyor. Bu gelişmeler üzerine TBMM Danışma Kurulu, Yargıtay'ın aldığı kararı ele almak üzere saat 16.00'da toplanacak.

TBMM Danışma Kurulu Toplanıyor: Gündem Yargıtay Kararı!

Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP Milletvekili Can Atalay’a yönelik ihlal kararına karşı çıkarak, kararı uygulamamaya karar vermesi büyük bir tartışma yarattı. Yargıtay üyelerinin bu kararına tepki gösterenler, mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyor. Bu gelişmeler üzerine TBMM Danışma Kurulu, Yargıtay’ın aldığı kararı ele almak üzere saat 16.00’da toplanacak.

 

 

Yargıtay’ın, TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararına karşı çıkarak, kararı uygulamamaya karar vermesi ve bu konuda suç duyurusunda bulunulması tepkilere neden oluyor.

 

Bu bağlamda, TBMM Danışma Kurulu, Yargıtay’ın aldığı kararı ele almak üzere bugün saat 16.00’da toplanacak.

 

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı telefon görüşmesini özel bir talep üzerine gerçekleştirmişti. Yargıtay’ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunu “darbe girişimi” olarak değerlendiren Özel, Kurtulmuş’tan Meclis’i olağanüstü toplamasını talep ettiğini ifade etmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler