Sosyal Medya

Gündem

‘Seccade anketi’: İktidara inananların oranı yüzde 30.6’da kaldı

AKSOY Araştırma, iktidarın Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef göstermek için kullanmaya çalıştığı seccade tartışmasına ilişkin anket yaptı. CHP…

‘Seccade anketi’: İktidara inananların oranı yüzde 30.6’da kaldı
AKSOY Araştırma, iktidarın Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef göstermek için kullanmaya çalıştığı seccade tartışmasına ilişkin anket yaptı. CHP liderinin seccadeye bilerek bastığına inanmayanlar yüzde 69,4 olarak ölçüldü.

AKSOY Araştırma Şirketi’nin kurucusu Ertan Aksoy, yaptıkları ‘seccade anketi’nin sonuçlarını, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinden paylaştı. “Bu hafta yaptığımız bir ölçümde bu konuyu ele aldık. Sonuçları itibariyle rahatlıkla ifade edebilirim ki, hükümet gündemi değişmeyi başarsa da Sayın Kılıçdaroğlu’nu arzu ettiği gibi inanca saygısız durumuna düşürememiş” diyen Aksoy, şöyle devam etti.

seccade2.jpg

İlgili fotoğrafı deneklere gösterdik ve gördünüz mü diye sorduk. Görenlerin oranı %58,9. Tabloda yer alan büyük partilerin seçmenlerinin yanıtlarına baktığımızda hemen hemen aynı oranda bir bilinirlik olduğunu görüyoruz. İktidarın medya bombardımanına rağmen konu toplumda istedikleri kadar yaygınlaşmıyor.”

Ankete göre, Kılıçdaroğlu’nun iktidar tarafından iddia edildiği gibi seccadeye ‘bilerek bastığını’ düşünenlerin oranı yüzde 30,6’da kaldı. Farkında olmadan bastığını düşünenlerin oranı ise yüzde 69,4 olarak ölçüldü. Aksoy, “Yani anlayacağınız AKP ve MHP oyları toplamı yüzde 38-40 bandına denk gelirken bu iftiraya inananların oranı yüzde 30’da kalıyor. Toplumun vicdanı iktidarın iftiralarının karşısındaki en büyük direnci oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler