Sosyal Medya

Gündem

Roj Girasun: İnce’nin adaylığı seçimin ilk turda bitmesini engelliyor

Rawest Araştırma Direktörü Girasun: Bugün itibarıyla seçim ilk turda bitmiyor. Muharrem İnce’nin adaylığı bunu engelliyor. İlk turda bitmesi, seçim yaklaştıkça İnce’nin…

Roj Girasun: İnce’nin adaylığı seçimin ilk turda bitmesini engelliyor

Rawest Araştırma Direktörü Girasun: Bugün itibarıyla seçim ilk turda bitmiyor. Muharrem İnce’nin adaylığı bunu engelliyor. İlk turda bitmesi, seçim yaklaştıkça İnce’nin oylarının erimesine bağlı.

Rawest Araştırma Direktörü Roj Girasun son anket sonuçlarını, Yeşil Sol Parti’nin milletvekili adaylarını, Kürt illerindeki seçim atmosferini ve seçim yarışını Gazete Duvar canlı yayınında değerlendirdi.

24 Haziran 2018 Genel Seçimi’nde Türkiye genelinde yüzde 53 civarında oy alan Cumhur İttifakı’nın son anketlere göre yüzde 10’luk bir kaybının olduğunu söyleyen Girasun, Millet İttifakı’nda ortak liste hazırlayan CHP, Saadet Partisi, Gelecek, DEVA ve Demokrat Parti’nin yüzde 30 bandında seyrettiğini ifade etti.

Rawest Araştırma Direktörü Girasun’un değerlendirmeleri özetle şöyle:

YEŞİL SOL PARTİ: “Emek ve Özgürlük İttifakı’nda Yeşil ve Sol Parti kısmi bir kayıp yaşıyor. Bunun nedeni de önceki seçimde ‘barajı aşma’ tehlikesi nedeniyle gelen bir kısım oyun özellikle CHP’ye geri dönmesi.

MEMLEKET PARTİSİ: Bu seçimin yeni aktörlerinden Memleket Partisi ve Muharrem İnce. Özellikle Meral Akşener Altılı Masa’dan kalktıktan sonra geri dönse dahi tepki oyları oluştu. Bugün itibarıyla Memleket Partisi’nin yüzde 5-6 civarında bir oy aldığını, barajı aşma sınırında bir parti olarak sürpriz yaptığı görülüyor.

SEÇİM İLK TURDA BİTER Mİ: Bugün itibariyle seçim ilk turda bitmiyor. Muharrem İnce’nin adaylığı seçimin ilk turda bitmesini engelliyor. Ama seçimler yaklaştıkça seçmenler iki reel seçenek arasında kalıp bunların birine yönelebilir. Yani Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ın dışında kalan adaylardın aldığı oylar gittikçe eriyebilir. Bu, muhalefetin kendini anlatabilme gücüyle alakalı.

İlk turda bitip bitmeyeceği, Muharrem İnce’nin oylarının eriyip erimeyeceğine bağlı.”

Duvar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler