Sosyal Medya

Gündem

Reuters, Karadeniz’deki Rus baskınını yazdı: ‘Erdoğan sınanıyor’

Rusya ordusunun, Karadeniz’de ‘Şükrü Okan’ adlı gemiye düzenlediği baskın ile Erdoğan’ın ‘sınadığını’ yazan Reuters, Ankara’dan konuya ilişkin açıklama gelmediğine dikkat…

Reuters, Karadeniz’deki Rus baskınını yazdı: ‘Erdoğan sınanıyor’

Rusya ordusunun, Karadeniz’de ‘Şükrü Okan’ adlı gemiye düzenlediği baskın ile Erdoğan’ın ‘sınadığını’ yazan Reuters, Ankara’dan konuya ilişkin açıklama gelmediğine dikkat çekti.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Türkiye-Rusya ilişkilerinin ele alındığı bir analize yer verdi. Analizde, Karadeniz’de Ukrayna’nın İzmail limanına sefer yapan kuru yük gemisi ‘Şükrü Okan’a Rusya ordusunun düzenlediği baskının, ‘riskleri artırdığı’ yorumu yapıldı.

“Rusya’nın Türkiye kıyılarının hemen açıklarında bir gemiye düzenlediği baskın, Ukrayna savaşının etkilerini bir başka NATO ülkesinin sınırına taşırken; Türkiye’nin Karadeniz’e biraz sükûnet getirecek bir tahıl koridoru anlaşmasına Rusya’yı ikna etmeye çalıştığı şu günlerde riskleri de artırıyor” ifadelerinin kullanıldı yazıda, Ankara’dan konuya ilişkin açıklama gelmediğine dikkat çekildi.

‘ANKARA’NIN SESSİZLİĞİ GARİP’

“Ankara’nın sessizliği garip” diyen Bosphorus Observer danışmanlık şirketinin İstanbul’daki jeopolitik analisti Yörük Işık, şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’un bu kadar yakınında yapılan ve önlenemeyen bu tür bir saldırganlık Türkiye’nin genel haklarını hiçe saymaktadır. Ankara’nın sessizliği tuhaf ama hâlâ Putin’in ziyaretine ve tahıl anlaşmasına geri dönülmesine güvendiğini gösteriyor.”

‘TÜRKİYE’NİN SES ÇIKARMASI ÇOK ZOR’

Dış politika analisti olan Aydın Sezer ise, Rusya’nın Palau bandıralı Şükrü Okan gemisinde yaptığı denetlemenin Türkiye ve Ukrayna’nın gemilerle ilgili uyarıları göz önüne alındığında, teknik olarak bir savaş bölgesinde gerçekleştiğini belirtti. Ukrayna’ya insansız hava aracı gönderen Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşındaki ‘tarafsızlık’ iddiasına değinen Sezer, “Türkiye’nin bu konuda ses çıkarması çok zor” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK YETKİLİSİ: ARAŞTIRIYORUZ

Öte yandan Reuters’a konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, Karadeniz’de düzenlenen baskınını araştırıldığını söyledi. İsmi paylaşılmayan yetkili, konuya ilişkin daha fazla detay aktarmadı.

Duvar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler