Sosyal Medya

Gündem

Özgür Özel anketi: Faydası olur, zararı olmaz

Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan sonra en çok beğenilen siyasetçi oldu.

Özgür Özel anketi: Faydası olur, zararı olmaz

MetroPOLL’ün anketine göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) genel başkanlığına seçilen Özgür Özel, partiye oy verme eğilimini yüzde 31 değiştirdi. Ankete katılanların yüzde 39’una göre Özel, CHP oylarına etkisini yükseltebilir. Aynı ankette Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan sonra en çok beğenilen siyasetçi oldu.

 

MetroPOLL‘ün “CHP’de değişim, yerel seçim ittifakları ve Gazze krizi” başlıklı Kasım 2023 Türkiye’nin Nabzı araştırmasının sonuçları yayımlandı. 15-19 Kasım 2023’te yapılan ankete bin 800 kişi katıldı.

 

Ankete katılanlara siyasetçiler soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 45, İBB Başkanı İmamoğlu yüzde 36, CHP Genel Başkanı Özel ise yüzde 35 ile en çok beğenilen siyasi oldu.

Katılımcılara, Özgür Özel’in CHP’nin başına geçmesinin oy verme eğilimini nasıl etkilediği soruldu. Ankete katılanların yüzde 31’ine göre CHP’de genel başkan değişikliği partiye oy verme eğilimini güçlendirdi, yüzde 50,8’ine göre ise değişmedi. Ankete katılanların yüzde 10,9’una göre ise Özgür Özel’in genel başkanlığa seçilmesi CHP’ye oy verme eğilimini zayıflattı.

 

Ankette “Özgür Özel’in yönetiminde CHP’nin oyları geçmişe göre nasıl olur?” sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 39,1’i CHP’nin oylarının yükseleceğini, yüzde 18,5’i ise düşeceğini söyledi. Sonucun değişmeyeceğini söyleyenler yüzde 33,4’te kaldı.

 

ParaAnaliz yayın politikası icabı siyasi anketleri yorum katmadan ve kaynak göstererek yayınlar.

 

Kaynak:  Medyascope, MetroPOLL’ün anketi: Özgür Özel, Erdoğan ve İmamoğlu’nun ardından beğenilen üçüncü siyasetçi

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler