Sosyal Medya

Gündem

Millet İttifakı’nın protokol değişikliği YSK’ye sunuldu

Millet İttifakı’nın protokol değişikliği YSK’ye sunuldu. 4 parti CHP listesinden seçime girecek. Millet İttifakı çatısı altında yer alan 4 siyasi…

Millet İttifakı’nın protokol değişikliği YSK’ye sunuldu

Millet İttifakı’nın protokol değişikliği YSK’ye sunuldu. 4 parti CHP listesinden seçime girecek.

Millet İttifakı çatısı altında yer alan 4 siyasi partinin (Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti) 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne CHP listelerinden girmesi konusunda uzlaşı sağlanmasının ardından Millet İttifakı’nın protokol değişikliği Yüksek Seçim Kurulu’na (SGK) sunuldu.

Protokol değişikliğinin bildirilmesinin ardından YSK önünde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Daha önce Millet İttifakı olarak protokolü sunmuştu. Bugün seçim ittifakına ek bir protokol sunduk. CHP ve İYİ Parti kendi logolarıyla seçime katılacak. Diğer 4 parti CHP listelerinden seçime girecek” dedi.

Millet İttifakı ayrıca yaklaşık 12 ilde ise fermuar sistemini uygulayacak ve İYİ Parti ile CHP adaylarına aynı listelerde yer verecek. Fermuar sistemi uygulanarak tek liste kullanma konusunda kesin olarak anlaşmaya varılan iller, Adıyaman, Aksaray, Bartın, Bayburt, Düzce, Çorum, Erzincan, Gümüşhane, Malatya, Rize, Van ve Yozgat oldu.

Birgün

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler