Sosyal Medya

Ekonomi

Kıbrıs meselesinde AB’yi eleştiren Ersin Tatar, Rusların KKTC’de mülk satın almalarını yorumladı

Avrupa Birliği’nin (AB) Kıbrıs meselesinde dürüst olmadığını kaydeden KKTC lideri Tatar, Rusya'nın resmi haber ajansı TASS ile yaptığı mülakatta, Kıbrıs meselesi ve diğer önemli konular hakkında değerlendirmeler yaptı.

Kıbrıs meselesinde AB’yi eleştiren Ersin Tatar, Rusların KKTC’de mülk satın almalarını yorumladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rusya’nın resmi haber ajansı TASS’tan Andrei Surzhansky ile gerçekleştirdiği mülakatta, KKTC’nin uluslararası tanınma sürecini ve Kıbrıs meselesine ilişkin görüşlerini paylaştı.
Kıbrıs meselesinin çözümüne ilişkin olası yolları sunarken, Rusça konuşan topluluğa yönelik tutumlar ve Rusya Büyükelçiliği’nin Kuzey Kıbrıs’ta konsolosluk hizmetleri sunmaya başlama kararı hakkında değerlendirmelerde bulunan Tatar, KKTC’nin hala insanlık dışı tecrit ve ambargolar altında olduğunu belirterek, bu politikanın Kıbrıs Rum liderliği tarafından sürdürüldüğünü ve uluslararası toplum tarafından da desteklendiğini kaydetti.
AB’nin Kıbrıs meselesinde dürüst bir aracı veya tarafsız bir aktör olamayacağını ifade eden Tatar, Türkiye ile mükemmel bir koordinasyonları olduğuna dikkat çekti.

PİLE MESELESİ

Müzakere sürecinin KKTC’nin eşit egemenliğinin ve eşit uluslararası statüsünün güvence altına alınması halinde devam edebileceğini söyleyen Tatar, Pile’deki ara bölgede yaşanan sorun kabul edilebilir bir çözüm üzerinde çalıştıklarını ve bunu yakın zamanda çözeceklerini ifade etti.

RUSLARIN KKTC’DE MÜLK SATIN ALMALARI

KKTC’nin uluslararası alanda tanınma sürecinin hızla ilerlediğini ve Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci olarak yer aldığını ifade eden Tatar, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Rus topluluğunun adanın kalkınmasına katkı sağladığını söyledi. Tatar, Rus vatandaşlarının KKTC’de konsolosluk hizmeti almasının insani bir gereklilik olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de yaşayan Rus vatandaşlarının mülk satın almasına ilişkin herhangi bir problemin olmadığını belirterek, ilgili kriterleri karşılayan kişilerin taşınmaz satın alabileceğini açıkladı.
Yenilenen Ercan Havalimanı ile ülke ekonomisine büyük katkısı olan adadaki turizm sektörüne de değinen ve Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası tanınmasının yakın olduğunu ifade eden Tatar, Kıbrıs meselesinin çözümü için KKTC’nin egemen eşitliğinin ve uluslararası eşit statüsünün yeniden teyit edilmesinin gerektiğine vurgu yaptı.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler