Sosyal Medya

Gündem

Görevden alınan İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu veda mektubu yazdı

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu’nun görevden alındığı ve yerine Selahattin Bilge’nin atandığı öğrenildi.

Görevden alınan İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu veda mektubu yazdı

2018 yılında Yusuf Akçayoğlu’nun istifasının ardından İGA’da CEO olarak göreve başlayan Kadri Samsunlu’nun görevden alınmasıyla yerine Selahattin Bilge’nin atanmasını, İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, X hesabından duyurdu.

Bu arada İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’da 5 yılı aşkın süredir CEO olarak çalışan ve bugün itibariyle görevinden alınan Kadri Samsunlu veda mektubu yazdı.

Airpothaber’in konuyla ilgili aktardığı haberde, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’da 5 yılı aşkın süredir CEO olarak çalışan ve bugün itibariyle görevinden alınan Kadri Samsunlu’nun veda mektubu yazdığı belirtildi. Buna göre söz konusu mektupta, Kadri Samsunlu birlikte mesai yaptığı arkadaşları başta olmak üzere İGA’nın ortaklarından Cemal Kalyoncu ile Mehmet Cengiz’e teşekkür etti.

KADİR SAMSUNLU’NUN VEDA MEKTUBU:

“Başlangıç, gelişme ve sonuç”; toplumsal, bireysel ve doğal yaşamın en kaçınılmaz sürecidir.

Ben de bu sürecin IGA — İstanbul Havalimanı’nda üçüncü aşamasına gelmiş bulunuyorum.

IGA’nın kurucusu ve yatırımcısı güçlü iş insanlarımızın yer aldığı Yönetim Kurulu üyelerimizle mutabık kalarak CEO’luk görevimden ayrılmaya karar vermiş bulunuyorum.

2017 yılından bu yana birlikte cok büyük basarılara imza attık. İGA İstanbul Havalimanı’nı kusursuz isleven küresel bir aktarma merkezi haline getirdik. Covid-19 pandemisi gibi zorlu bir süreci omuz omuza vererek ve daha da güçlenerek birlikte atlattık. CEO olarak görev yaptığım süre boyunca, İGA İstanbul Havalimanı. yolcu deneyimi ve operasyonel mükemmellik alanlarında istikrarlı bir gelişme gösterdi. Küresel aktarma merkezleri arasında dayanıklılık alanında bir referans değeri haline gelmeyi başardı.

Sizlerden çok şey öğrendim; eğer onca uluslararası ödül IGA’ya taşınmışsa, sayısız sertifikayla profesyonelliğimiz ve gelişme kapasitemiz belgelenmişse, bunda en önemli pay; siz değerli mesai arkadaşlarımındır.

Başta Sayın Cemal Kalyoncu ve Sayın Mehmet Cengiz olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerimize, tüm yönetici ekibime ve siz kıymetli ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun…

En kalbi duygularımla.”

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

  • Almanya’da Tarım ÜFE’de Sert Düşüş: Patates Fiyatları Yüzde 45 Geriledi

    Almanya’da Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE), Kasım 2025’te hem aylık hem de yıllık bazda düşüş kaydetti. Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, endeks kasım ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,6, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 5,7 geriledi.

  • Meysu Gıda Halka Arzında Güçlü Başlangıç: İlk İşlem Gününde Yüzde 10 Artış Sağlandı

    5–7 Temmuz tarihleri arasında Alnus Yatırım liderliğinde gerçekleştirilen talep toplama sürecinin ardından halka arzı tamamlanan Meysu Gıda payları, borsadaki ilk işlem gününde yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. 7,50 TL sabit fiyatla halka arz edilen şirket payları, işlem görmeye başladığı ilk seansta yüzde 10’luk artışla tavan fiyat olan 8,25 TL’ye yükseldi.

  • Wall Street’te Temkinli Seyir: Enflasyon ve Banka Kazançları Bekleniyor

    ABD hisse senedi vadeli endeksleri geriledi. Yatırımcılar, Fed’in faiz politikasına ilişkin ipuçları elde etmek için kritik enflasyon verileri ile bilanço sezonunun başlangıcına işaret eden JPMorgan Chase’in dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını bekliyor.

  • Kasım Ayında Perakende Satışlar Yıllık Bazda %14,2 Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Kasım ayına ilişkin ticaret satış hacmi verilerini açıkladı. Buna göre, Kasım ayında perakende satış hacmi geçen yılın aynı dönemine göre %14,2 artarken, aylık bazda ise ivmelenerek %1,5 yükseldi.

  • Ünlülere Yönelik Uyuşturucu Operasyonu: Oktay Kaynarca da Dahil Çok Sayıda Ünlü İsim Gözaltında

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde ünlülere yönelik operasyonlar sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Oktay Kaynarca, “Alnım açık,…

  • Merter’de 30 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık İddiası: Döviz Bürosu Sahibi Kapıyoldaş Hakkında Suç Duyuruları Artıyor

    Tekstil sektörünün merkezi konumundaki Merter, 30 milyon dolarlık bir vurgun iddiasıyla çalkalanıyor. Döviz bürosu sahibi Yasin Kapıyoldaş, çok sayıda esnaftan altın, gümüş ve dolar aldı. Alacaklılara “Parayı batırdım” dediği öne sürülen Kapıyoldaş’ın, zırhlı araçlarla paraları kaçırdığı ve başkaları adına da çok sayıda mülk edindiği iddia ediliyor. Bu süreçte Kapıyoldaş’ın çakar tertibatı olan bir araç kullandığı da öne sürüldü.

  • İFÖD Raporu: Sosyal Ağlar “Kullanıcı Hakları” Yerine “Ticari Çıkar” Peşinde

    İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), hazırladığı ‘Dijital İtaat Rejimi’ raporunda, sosyal medya devlerinin Türkiye’de ‘kullanıcı hakları’nı değil, ‘ticari çıkar’larını korumak amacıyla devletin ‘sansür talepleri’ne nasıl boyun eğdiğini gözler önüne serdi. Raporu Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve araştırmacı Ozan Güven kaleme aldı. Çalışmada, internet ortamını düzenleyen 5651 sayılı Kanun’daki değişikliklerin ardından Türkiye’de ofis açan sosyal ağ sağlayıcılarının performansı incelendi. Elde edilen verilere göre, Facebook, X, TikTok ve YouTube gibi platformlar Türkiye’deki yasal sürece şeklen uyum sağlasa da, uygulamada şeffaflıktan uzaklaşarak birer ‘dijital itaat mekanizması’na dönüştü.

  • Ekonomik Kriz Emeklileri Vurdu: Bayram İkramiyesi Umutları Kararttı

    Ağır ekonomik kriz altında yaşayan emekliler için bayram öncesi bir olumsuz haber geldi. İkramiyelere 1.000–1.500 lira arasında zam yapılacağı, toplamın en fazla 5.500 lirayı bulacağı bildirildi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle gelirleri her geçen gün eriyen emekliler, bayramı da rahat geçiremeyecek.

  • Yen Neden Düşüyor? Japonya’da Erken Seçim İhtimali Mali ve Çin Riskini Artırıyor

    Japon yeni, Başbakan Sanae Takaichi’nin Şubat ayında erken seçim kararı alabileceğine yönelik haberlerin ardından sert biçimde değer kaybetti. Piyasalar, erken seçimin hükümete daha geniş bir mali ve jeopolitik hareket alanı sağlayabileceğini, bunun da zaten yüksek borçlu Japon ekonomisi için yeni riskler yaratacağını fiyatlıyor. Mali genişleme beklentileri ve Çin’le artan gerilim, yen üzerindeki baskıyı artırıyor.

  • ABD “Büyük Türkiye” Olma Yolunda

    ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell hakkında açılan soruşturma, Washington’da teknik bir renovasyon tartışmasından çok daha derin bir kırılmaya işaret ediyor. Donald Trump’ın faiz indirmesi için Fed üzerindeki baskısı giderek sertleşirken, ABD’de kurumların bağımsızlığı tartışması alevleniyor. Türkiye’nin geçmişte yaşadığı deneyimlerle yapılan karşılaştırmalar ise dikkat çekici.

  • Remzi Özdemir: Halka Arzın Vebali

    Son dönemde Türkiye borsasında art arda gelen halka arzlar, küçük yatırımcı açısından ciddi kayıplara yol açarken, piyasanın denetim ve değerleme mekanizmaları sert biçimde sorgulanıyor. Gazeteci-yazar Remzi Özdemir, sorunlu ve borçlu şirketlerin yüksek değerlemelerle borsaya taşınmasını “vicdani bir vebal” olarak nitelendiriyor.

  • Akaryakıt Fiyatları Güncellendi: Motorine Dev Zam Geldi

    Motorin fiyatlarında 13 Ocak itibarıyla yeni bir artış gerçekleşti. Yapılan açıklamaya göre, motorinin litre fiyatına 1,08 TL zam yapıldı. Bu karar, 10 Ocak’ta uygulanan indirimin ardından gelmiş oldu. Böylece son zamla birlikte motorinin litre fiyatı 54,71 TL’ye yükseldi.

  • FÖŞ-ANALİZ: Cari açıklar başlarken, finansman güçlü, TCMB rezervleri Ocak’ta da artıda

    FÖŞ, kendi uslubuna göre Kasım cari açığı analiz etti

Benzer Haberler