Sosyal Medya

Gündem

Elon Musk, Türkiye’de yatırım yapması için bekleniyor

Tesla'nın kurucusu ve SpaceX'in sahibi olan Elon Musk’un Türkiye'ye yatırım yapması bekleniyor. Özellikle Starlink adlı uydu internet sistemi Türkiye'de hizmete girmeye hazırlanırken, Musk'ın bunun yanı sıra Tesla fabrikası kurma ihtimali, büyük beklenti yarattı.

Elon Musk, Türkiye’de yatırım yapması için bekleniyor

Elon Musk, sahibi olduğu Starlink uydu internet sistemi ile Gazze’deki uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunma sözü verdi. Bunun üzerine Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Musk’a teşekkür etti.

Starlink uydularının Türkiye’de kullanıma girmesi beklenirken, Elon Musk’ın Türkiye’de dünya genelindeki 7. Tesla fabrikasını kurma olasılığı gündemde.

Gazze Şeridi’nde artan çatışmaların sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini kesmesi üzerine, SpaceX, Tesla ve X’in sahibi olan Elon Musk’tan Starlink uydu sisteminin devreye sokulmasının talep edildi. Musk, bu talebe olumlu yanıt vererek Starlink’in Gazze’deki uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını duyurdu.

Elon Musk’ın bu olumlu yanıtı, Türkiye’deki yatırım beklentilerini artırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce Elon Musk ile bir araya gelmiş ve Türkiye’yi Tesla’nın Avrupa’daki 2. ve dünya genelindeki 7. fabrikası için davet etmişti. Musk, Türk tedarikçi firmalarıyla işbirliği yaptıklarını ve Türkiye’nin bir sonraki Tesla fabrikası için önemli bir aday olduğunu kaydetmişti.

Starlink’in Türkiye’de hizmete girmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) resmi başvuruda bulunulması, Tesla fabrikasının Türkiye’de kurulma olasılığını daha da artırdı. Elon Musk, Starlink’in Türkiye’de kullanılabilmesi için gerekli lisansı alabilmek için Türk yetkililerle işbirliği yapmayı istediğini iletti.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler