Sosyal Medya

Gündem

CHP’de seçim sonrası planları: Bakanlıklar için 7 isim öne çıkıyor

Ortak aday ve liste çalışmalarını tamamlayan CHP’de gündem, yeni dönem bakanlıkları. 22’ye çıkartılması planlanan bakanlıklar için isimler dillendirilmeye başlandı. CHP’de…

CHP’de seçim sonrası planları: Bakanlıklar için 7 isim öne çıkıyor

Ortak aday ve liste çalışmalarını tamamlayan CHP’de gündem, yeni dönem bakanlıkları. 22’ye çıkartılması planlanan bakanlıklar için isimler dillendirilmeye başlandı. CHP’de aday olmayan parti yöneticilerinin isimleri İçişleri, Hazine, Enerji, Adalet gibi bakanlıklar için konuşulmaya başlandı.

Ortak cumhurbaşkanı adayı ve milletvekili aday listelerinin belirlenmesi aşamalarını geride bırakan Millet İttifakı, bir yandan propaganda çalışmalarını yürütürken diğer yandan seçimlerden zaferle çıkılması durumunda atılacak adımları tartışıyor.

CHP, İYİ Parti, DP, Gelecek Partisi, Saadet ve DEVA’dan oluşan Millet İttifakı’nda 14 Mayıs seçimlerine yönelik hazırlıklar devam ediyor. İttifakın anketlerine göre seçimde kendi ittifaklarının iktidarda olacağını hesap eden altı parti, bu kapsamda bakanlıklara yönelik ön çalışmalar gerçekleştiriyor. CHP’de de yeni dönemde çok sayıda parti yöneticisinin ismi bakanlıklar için geçiyor.

Millet İttifakı, iktidara gelmesi durumunda ilk olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’nde yer alan bakanlık değişiklerine imza atacak.

Buna göre;

-17 olan bakanlık sayısı, 22’ye çıkarılacak.

-Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki kurullar ve ofislerin görevlerine son verilecek, yetkiler bakanlıklara devredilecek.

-Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapısı değişecek, “Kadın, Aile ve Çocuk Bakanlığı” olarak yapılandıracak.

-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “İklim, Çevre ve Orman Bakanlığı” şeklinde yapılandırılacak.

-Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı kurulacak.

-Hazine ve Maliye Bakanlığı ikiye bölünecek. Ticaret Bakanlığı, Esnaf ve Ticaret Bakanlığı olacak, Bilişim ve Yenilikçilik Bakanlığı da kurulacak.

BAKAN ADAYLARI

Bakanlıkların yapıları üzerine değişiklikler planlayan CHP’de, aynı zamanda yeni dönemde iktidarın kazanılması durumunda bu pozisyonlara kimlerin atanacakları da tartışılıyor. Edinilen bilgiye göre, milletvekili adayı olmayan 7 parti yöneticisinin ismi, bakanlıklar için konuşulanlar arasında.

Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in yeni dönemin Adalet Bakanı olabileceği kaydedildi. Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın ismi ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı için dillendiriliyor.

Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan ancak daha sonra bu başvurusunu geri çeken Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın, Kadın, Aile ve Çocuk Bakanı olabileceği ifade ediliyor. Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin de Hazine Bakanı olabileceği iddia ediliyor.

İÇİŞLERİ İÇİN ÖZKOÇ İDDİASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in yeni kurulacak Bilişim ve Yenilikçilik Bakanlığı ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı için isminin geçtiği ifade edilirken Bülent Kuşoğlu için ise “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanacak” iddiaları dile getiriliyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yeni dönemin İçişleri Bakanı olabileceği kaydedilirken İYİ Parti’nin bu bakanlığı isteyebileceği de kaydediliyor.

Birgün

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler