Sosyal Medya

Gündem

Bloomberg iddiası:  Doğuş Grubu Galataport’u satmak istiyor

Bloomberg'in iddiasına göre Galataport Katar'a gidebilir

Bloomberg iddiası:  Doğuş Grubu Galataport’u satmak istiyor

Bloomberg’in özel kaynaklara dayandırdığı linkteki haberine göre, Galataport satışta. Bu amaçla Ferit Şahenk’in temsilcileri şeyhliğe ait,  Katar Yatırım Fonu (KYF) ile dirsek temasında.

Konu hakkında bilgisi olan kaynaklara göre, önde gelen milyarderlerimizden Ferit Şahenk, İstanbul’un göbeği Karaköy’de bir kruvaziyer limanı ve alışveriş merkezi olarak tasarlanan projesini satmak için KYF’yi yokladı.

Görüşmeler özel olduğu için isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Galataport projesinin kısmen 1,02 milyar Euro (1,1 milyar dolar) krediyle finanse edildiğini ve Şahenk’in potansiyel satıştan elde edilecek geliri bu borcu ödemek için kullanmayı planladığını söyledi. Aynı kaynaklar, görüşmelerin erken aşamada olduğunu ve sonunda bir anlaşmanın gerçekleşmeyebileceğini söylediler.

Şahenk’in Doğuş Grubu ve küçük ortağı Bilgili Holding tarafından 30 yıllık hükümet sözleşmesi kapsamında inşa edilen 1,7 milyar dolarlık kruvaziyer limanı projesi, gecikmeler yaşadı  ve kısmen 2021 yılında açıldı. Boğaz’ın en merkezi noktasına hakim limanın 1,2 kilometrelik kıyı şeridine sahip olması planlanıyor. Yılda ortalama 25 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon yolcu bekleniyor.

Doğuş ve Bilgili’nin temsilcileri ise yorumda bulunmadı. KYF da yorum yapmaktan kaçındı.  ParaAnaliz’in Dubai’den görüşün aldığı bir uzmana göre, Arap finans basını da konuyu haberleştirmedi.

Bir zamanlar Türkiye’nin en zengini olan Şahenk, Türkiye Garanti Bankası’ndaki hisselerini yaklaşık 5 milyar dolara İspanyol BBVA’ya sattıktan sonra otellere, marinalara ve restoranlara büyük yatırımlar yaptı.

Son birkaç yıldır  Doğuş  Holding nakit pozisyonunu güçlendirmeye ve borçların yeniden yapılandırılması kapsamında bankalara verdiği taahhütleri yerine getirmeye çalışıyor. 2020 yılında şirket, İstanbul’daki lüks bir alışveriş merkezinin %30 hissesini KYF’nun bir iştirakına satmayı kabul etti.

 

Koç Holding de  Tat Gıda’yı satmak üzere

 

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, 56 yıllık Tat Gıda’nın yeni sahibinin belirlenmesine az bir zaman kaldı. Koç Holding, satın alma tekliflerini değerlendirme aşamasına geçti. Çeşitli uluslararası kuruluşlar, Dardanel ve Yayla Agro satın alma için bağlayıcı teklifte bulundu.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler