Sosyal Medya

Gündem

Başkan Erdem Gül: Adalar’da yapılan turizm planlanmış değil

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül bölgede gerçekleşen turizm hakkında değerlendirmelerde bulundu. Mevcut turizm politikasının planlanmış bir politika olmadığına değinen Başkan…

Başkan Erdem Gül: Adalar’da yapılan turizm planlanmış değil

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül bölgede gerçekleşen turizm hakkında değerlendirmelerde bulundu. Mevcut turizm politikasının planlanmış bir politika olmadığına değinen Başkan Gül farklı kesimden insanların bir arada Adalar’da yaşadığına dikkat çekti.

Adalar’daki turizmin planlanmış ve yönlendirilmiş olmadığını ifaden Başkan Gül bölgeye dair Şalom’dan Pınar Kılavuz Ekerbiçer’e  “Adalar küçük bir İstanbul´a mı dönüşecek?” başlığı altında yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Eğer bir şey yapacaksak, bu saydığım farklı zenginliklerini öne çıkartan bir turizm politikası olmak durumunda. Sadece denize girilen bir sayfiye yeri olmasından öte, kışlık hayatının daha canlanması bakımından ben bu insan zenginliğini önemsiyorum. Burada dini binalarımızdan, ibadethanelerimizden de göreceğiz. Bu niteliği ile zaten bence turizm planlanmalıdır. Yemeği ile eski Rum, Ermeni ve Yahudi kültürünü, sadece dini kültürünü değil, günlük yaşamındaki kültürünü de burada görünür kılmak mümkün. Ve bu daha bilinçli bir turizm politikası olabilir.”

“Adalılar ile konuştuğumda duyduğum öne çıkan başka bir konu ise yazın akın eden turistler ve turizmin yönetilmesi oluyor. Halkın bu konudaki şikayetlerine yönelik neler söylersiniz?” sorusunu da bu konuda elitist olmadığını belirterek yanıtlayan Başkan Gül Adalar’ın korunması gerektiğini savunurken yazları ortaya çıkan sorunları da dile getirdi:

“Yazın burada yangın ve temizlik gibi bir sorunumuz oluşuyor, çok fazla ziyaretçiden dolayı. Yetişemiyoruz, temizliğe yetişemiyoruz. Belediyenin kapasitesi bunu karşılayacak bir seviyede değil. Elimizden geldiği kadar yetişmeye çalışıyoruz. Ama bir de, sağ olsun adalılar da öyle, hepimiz yangın tehlikesine karşı tetikte oluyoruz. Milli ve dini bayramların yaz dönemine rastlaması halinde ücretsiz geçişler nedeniyle Adaların kapasitesi zorlanıyor. Bazı kesimlerde “ücretsiz geçiş olmamalı, Adalar muaf tutulmalı” gibi fikirler de var. Ben bunun da sınıfsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.”

Adalar’da gerçekleşen turizmden herkesin faydalanmasını ifade eden Başkan Gül, İstanbul’da yaşayıp da, Boğaz’ı, Adaları, görmeyen milyonlarca insanların olduğunu belirterek devamında şu ifadeleri kullandı:

“Onlar için bu hayat pahalılığı karşısında buraları görebilecekleri tek zaman dilimi ücretsiz geçiş olduğu günler. Onların bu hakkına saygı duyuyorum. Onları zaten her şeyden yoksun bıraktık, bir de denizden, Adalardan ve Boğaz’dan yoksun bırakmamalıyız. Ama şu yapılabilir; aldığımız turlar vs planlanabilir, belli bir kapasite sınırlaması olabilir. Temizlik konusu görevimizdir, “elemanımız yetersiz” dememeliyiz, yapmak zorundayız. Bunu mazeretsiz söylüyorum. Adaya geliş planlaması yapmak için kurumların ortak çalışması gerekiyor. Adalar Belediyesi ya da İBB’nin tek başına çözebileceği bir sorun değil. Bir güvenlik meselesi de var.”

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler