Sosyal Medya

Gündem

Bahçeli’nin ‘ortak liste’ çıkışının şifreleri: “Pazarlıkta el yükseltiyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile ortak listeyle seçime girecekleri iddialarının ardından sert bir çıkış yaptı. Uzmanlara göre MHP, Yeniden…

Bahçeli’nin ‘ortak liste’ çıkışının şifreleri: “Pazarlıkta el yükseltiyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile ortak listeyle seçime girecekleri iddialarının ardından sert bir çıkış yaptı. Uzmanlara göre MHP, Yeniden Refah Partisi ve HÜDAPAR’ın elde ettiği ayrıcalıklardan daha fazlasını hak ettiğini düşünüyor ve pazarlıkta el yükseltiyor. Uzmanlar ayrıca MHP’nin kararıyla birlikte Cumhur İttifakı’nın dezavantajlı konuma geldiğini ifade ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sert çıkışını uzmanlar değerlendirdi. Doç. Dr. Güven Gürkan Öztan, Bahçeli’nin açıklamasının Saray’ı memnun etmediğini belirterek, MHP’nin pazarlıkta el yükselttiğini ifade etti.

Bahçeli, AKP ile ortak listeyle seçime girecekleri iddialarına ilişkin dikkati çeken bir açıklama yaptı.

MHP’nin seçime kendi logosu ve adaylarıyla gireceğini bildiren Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Genel Seçiminde, tüm seçim çevrelerinde olmak suretiyle üç hilal amblemiyle ve değerli milletvekili adaylarıyla demokratik mücadelesini yapacak, nihayetinde hak ettiği, layık olduğu, hasretle beklediği başarıya kesinlikle ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında dikkati çeken bir çıkışta bulunan Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nı teşkil eden 2 partinin kendi adıyla, amblemiyle ve adaylarıyla seçime katılmaları söz konusu iken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak liste hazırlığına teşne olması ve buna tevessül etmesi doğru, mantıklı ve makul bir seçenek olamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin uzmanlar değerlendirmelerde bulundu.

BirGün Yazarı ve Siyaset Bilimci Doç. Dr. Güven Gürkan Öztan, “Bahçeli’nin her ilde kendi logo ve adaylarıyla seçime gireceklerini açıklaması muhtemelen Saray’ın hiç hoşuna gitmemiştir” dedi.

“MHP, YRP ve Hüda-Par’ın elde ettiği ayrıcalıkların çok daha fazlasını hak ettiğini düşünüyor” diyen Öztan, “Pazarlıkta el yükseltiyor. MHP bu karadan geri adım atmazsa Cumhur Ittifakı’nın meclis üstünlüğü elde etme stratejisi büyük ölçüde akamete uğrayacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki de Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “MHP’nin ortak listede yer almama kararıyla, Cumhur İttifakı da yeni seçim kanunu nedeniyle Millet Ittifakının bulunduğu dezavantajlı konuma geliyor. Milletvekili seçimi daha rekabetçi hale geldi” yorumunda bulundu.

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat da yaptığı değerlendirmede, Bahçeli’nin iki partiye sitem ettiğini belirterek, kendi tabanına mesaj verdiğini ifade etti.

 

Birgün

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler