Sosyal Medya

Gündem

AP: Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri şu anki şartlarda yeniden başlayamaz

Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler Komitesi, Türkiye’nin üyelik müzakerelerinin şu anki şartlarda yeniden başlayamayacağını bu nedenle AB ve Türkiye ilişkilerinin farklı bir…

AP: Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri şu anki şartlarda yeniden başlayamaz

Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler Komitesi, Türkiye’nin üyelik müzakerelerinin şu anki şartlarda yeniden başlayamayacağını bu nedenle AB ve Türkiye ilişkilerinin farklı bir düzlemde ilerlemesi gerektiğini açıkladı.

AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor sosyal medya hesabından Türkiye ile ilgili hazırlanan son raporun dış ilişkiler komitesinde aleyhte hiç bir ret oyu kullanılmadan kabul edildiğini duyurdu.

Son oylamanın eylül ayında yapılacağı rapora 47 lehte oy kullanılırken 10 üye çekimser kaldı.

NATO üyeliği ile AB üyeliği bağlantılı değil

Raporda Türkiye’nin bir aday ülke, bir NATO müttefiki ve güvenlik, ticaret, ekonomik ilişkiler ve göç konusunda stratejik bir ortak olduğu vurgulanırken Türkiye’den demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygı göstermesi beklendiği belirtildi.

Raporda ayrıca Türkiye’den İsveç’in NATO üyeliğini geciktirmeden onaylaması istenirken bir ülkenin NATO üyelik sürecinin başka bir ülkenin AB üyeliği süreciyle bağlantılı olmadığını altı çizildi.

Euronews

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler