Sosyal Medya

Gündem

AKP’ye yakın yazardan çarpıcı iddia: Mehmet Şimşek’e operasyon çekilmiş

Tv100 yazarı Fuat Uğur, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Uğur, “Mehmet Şimşek’e hükümet…

AKP’ye yakın yazardan çarpıcı iddia: Mehmet Şimşek’e operasyon çekilmiş

Tv100 yazarı Fuat Uğur, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

Uğur, “Mehmet Şimşek’e hükümet çevrelerinden çelme takılabilir mi?” başlıklı yazısında, Şimşek’e 15 Temmuz gecesi operasyon yapıldığını ileri sürdü.

Uğur, yazısında “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bakan olma sürecinde yaşanan o çarpıcı bilgiyi öğrendiğimde aklımdan geçen ‘İşi hakikaten çok zor’ düşüncesi oldu. Dolayısıyla da başlıktaki o sual gerekli hale geldi. Sorunun cevabını ve Şimşek’in Bakan oluş sürecinde yaşananları bilmek ileride neler olabileceğinin de işaretlerini veriyor bize” dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek’i AK Parti Genel Merkezi’ne davet etmişti.

Gazeteciler o gün AK Parti önünde epey beklediler. Ama 2,5 saat süren görüşmenin sonunda Mehmet Şimşek geldiği gibi gitti.

Haberler şöyleydi:

“Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanı’nın teklifini reddetti.”

Bunun üzerine hatırlarsanız Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik bir açıklama yapma ihtiyacı hissetti.

“Kendisi çok değerli, sürekli görüştüğümüz arkadaşımız. Seçim zamanı olunca olağanüstü hava yaratılıyor. Kendisi aktif siyaseti arzu ederse partimizin bütün mekanizmaları açıktır.”

Ama gelin görün ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şimşek’e AK Parti milletvekilliği teklif etmişti.

Başta Mehmet Şimşek olmak üzere İngiltere ve Batı’daki finans çevreleri şaşkındı. Bir şeyler yanlış gitmişti.

Ancak çok geçmeden kimi arabulucular devreye girdi.

Mehmet Şimşek, daha sonraki görüşmesinde Cumhurbaşkanı’na milletvekilliği değil, bizzat elini taşın altına sokarak bakanlık düşündüğünü, bu “milletvekili olma arzusu” fikrinin nereden çıktığını anlamadığını söyledi.

Öyle görünüyordu ki Mehmet Şimşek göreve başladığında “yalnız” kalmayacak, hem Cumhurbaşkanı’nın etrafında hem de bakanlık içinde bu tarz lafları konuşmaya meyilli birileri hep olacak.

Nitekim ilk çalım (çelme) çok geçmeden geldi.

Hani 15 Temmuz darbe girişimini andığımız gece salâlar okunurken saat 24.00’den sonra gelen o ani kallavi benzin ve motorin zammı var ya işte o.

İhtar niteliğinde, güçlü bir operasyondu.

Durmayacaklar muhtemelen. Misal, dün açıklanan enflasyon, yılsonu hedefini 1 puan geçti bile. Üzerinde tepinmek için bir sebep daha.

Bakan olduğu gün kasayı boş bulan ve “Ben bu maaşları nasıl ödeyeceğim” diye kara kara düşünen Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı’nın tam desteğiyle Merkez Bankası Başkan ve yardımcılarını da atayarak kendi kadrolarını sessiz derinden yerleştirdi ve hızlı başladı.

Cumhurbaşkanı uygulanan politika ile ilgili tek bir laf etmedi. Şu ana kadar her şey istendiği gibi gidiyor. Ama en ufak bir sendelemede yırtıcı ve alıcı kuşlar gibi atlayacaklarına şüphe yok.

Bu arada tuhaf ama Şimşek adını işitir işitmez neredeyse göbek atmadıkları kalan bir takım çevreler, bugün yıpratma yarışına girmiş görünüyorlar.

Acaba bu neyin işareti?

Faiz de faiz mi?”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler