Sosyal Medya

Genel

‘Yeni Evim’ projesinde iptaller başladı

İktidarın orta gelir grubu için başlattığı ‘Yeni Evim’ kampanyasında önce mevzuatın geç kalması, ardından depremle birlikte alıcıların daha fazla sorgulamaya…

‘Yeni Evim’ projesinde iptaller başladı

İktidarın orta gelir grubu için başlattığı ‘Yeni Evim’ kampanyasında önce mevzuatın geç kalması, ardından depremle birlikte alıcıların daha fazla sorgulamaya başlaması iptallere neden oldu. Mevcut tabloda, 100 bin konut hedefine ulaşmak zor görünüyor.

İktidarın, düşük gelirli gelir gruplarına yönelik yaptığı ‘İlk Evim Arsa’ ve ardından ‘İlk İşyerim’ projelerinin istenen ivmeyi kazanamaması sonrası, orta gelir grubu için oluşturduğu ‘Yeni Evim Kampanyası’ 16 Ocak’ta başladı. Yeni ekonomi politikaları sonrası, yerli alıcılar için iki senedir kredi imkanları kapalı olduğu için kampanyaya katılanlara 0,69-0,99 arasında değişen faizli krediyle ev sahibi olmak için fırsat sunuluyor. Kampanyayla yeni konut üretiminin de artırılması amaçlanıyor.

Ancak ekonomim.com’dan Leyla İlhan’a konuşan sektör temsilcileri, bankaların geciken mevzuat nedeniyle konut almak için başvuranlara hemen dönmemesiyle birlikte 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin, kampanyada satış iptalleri getirdiğini bildirdi. Bu durumun kampanya kapsamında hedeflenen 100 bin konutun satışını zora sokacağı belirtiliyor.

Ulaşılması zor hedef

Depremden sonra kampanyada ciddi iptaller olduğunu söyleyen Mars Genel Müdürü Hakan Bucak, “Bankacılık sisteminden dolayı başvurulara cevap verilemiyordu. Depremde olunca başvuru sırasında olanlar taleplerini iptal ettirdi. Bu durum özellikle Bakırköy, Avcılar gibi deprem riski yüksek bölgelerde görüldü. Ancak riskli alanda değilse pek iptaller olmuyor” dedi.

Bu durumun kampanya kapsamında hedeflenen 100 bin konut satış rakamlarını etkileyeceğini söyleyen Bucak, “Bu kampanyada 3-4 ayda 100 bin konutun eriyeceğini düşünüyorduk. Ancak şimdi depremden dolayı bu süreç uzayacak. İptaller dışında bu sistemin gelir grubuna uygun vatandaş sayısının çok fazla olmaması da bir etken” diye konuştu.

Kampanyanın başlamasıyla kampanya koşullarına uygun olan Maltepe’deki projelerine bir anda 50 kişinin kaparosunu yatırıp başvuru yaptığını söyleyen Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysan, “Ancak sadece 2 kişi kredi alabildi. Geri kalanlar ise kredi alamıyoruz diye başvurularını iptal etti” dedi.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler