Sosyal Medya

Ekonomi

Türkiye’deki daireler Avrupa’daki şatoların fiyatıyla yarışıyor!

Türkiye, 2022 yılında dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke unvanını alırken, daire fiyatları şatolarla yarışır hale geldi...

Türkiye’deki daireler Avrupa’daki şatoların fiyatıyla yarışıyor!

Türkiye, 2022 yılında dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke unvanını alırken, daire fiyatları şatolarla yarışır hale geldi. Bağdat Caddesi’ndeki bir daire 28 milyon liradan satışa sunulurken, İskoçya’da bir şato ise 29.1 milyon liradan satılıyor.

AKP iktidarının politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik kriz, yurttaşın belini bükmeye devam ediyor. Kiralar fahiş seviyelere yükselirken, ev almak ise neredeyse hayal oldu.

DÜNYADA EN ÇOK ARTIŞ TÜRKİYE’DE

Knight Frank Küresel Konut Fiyat Endeksi 2022 yılı üçüncü çeyrek raporuna göre; dünyada son bir yılda fiyatların en çok arttığı ülke yüzde 189 ile Türkiye oldu.

TÜRKİYE’DEKİ DAİRE FİYATI AVRUPA’DAKİ ŞATOLARLA YARIŞIYOR

İnternet sitesinde yayınlanan bir ilanda, İstanbul Erenköy’de bulunan Bağdat Caddesi üzerinde yer alan, 280 metrekarelik 4,5 odalı bir salona sahip daireye 28 milyon lira fiyat biçildi. Buna karşın İskoçya’da bulunan ve satışa çıkarılan İskoçya’da bulunan fiyatı ise 1 milyon 250 bin sterlin. Bu rakam bugünkü kurla 29.1 milyon liraya karşılık geliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler