Sosyal Medya

Genel

Tecrübe Olmadan Alınabilecek En Kolay İş Nedir?

Advertarial     Tecrübe olmadan alınabilecek en kolay iş, herhangi bir deneyim gerekmeksizin bir alanda istihdam edilebilme imkanı sunar.  …

Tecrübe Olmadan Alınabilecek En Kolay İş Nedir?

Advertarial

 

 

Tecrübe olmadan alınabilecek en kolay iş, herhangi bir deneyim gerekmeksizin bir alanda istihdam edilebilme imkanı sunar.

 

Tecrübe olmadan alınabilecek en kolay iş, herhangi bir deneyim gerekmeksizin bir alanda istihdam edilebilme imkanı sunar. Günümüzde her ne kadar birçok sektör ve iş kolu, personel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yayınladığı ilanlarda tecrübe talep etse de bazı fırsatlar bu durumun dışında kalır. Herhangi bir deneyime sahip olmadan dahi iş fırsatlarından yararlanabileceğiniz birçok meslek, iş kolu ve sektör bulunuyor. Bu alanlardaki istihdam olanaklarından faydalanmak, belki de yeni bir uzmanlığın kapılarını aralayabilir. Henüz hiçbir deneyiminiz olmadan başladığınız yeni işinizde zamanla yükselerek uzman ya da usta olarak kalifiye bir çalışan haline dönüşebilirsiniz. İlk defa cv hazırlama hizmetlerinden yararlanabilir, etkili bir CV ile istediğiniz işe ulaşabilirsiniz.

Stajyerlik ve Gönüllü Çalışmalar

Tecrübe olmadan alınabilecek en kolay iş tahmin edileceği üzere stajyerlik ve gönüllü çalışmalardır. Günümüzde birçok başarılı iş insanı ve alanında uzmanlaşmış kişilerin başarı öyküleri içerisinde stajyer olarak görev aldığı dönemlere yoğun olarak vurgu yapılıyor.

Stajyerlik, belli bir alanda uzmanlaşmanız açısından en ideal başlangıç işidir. İstihdam edildiğiniz meslek grubu ya da kurum içerisinde zamanla yükselmeniz de mümkündür. Aynı şekilde gönüllü çalışmalar da kariyer planlaması yaparken mutlaka listenizde bulunması gereken iş kollarındandır.

Gönüllü çalışmalar, çok büyük oranda bir dernek ya da vakıf faaliyetleri kapsamında yapılan işlerdir. Bu işler, kendinizi belli bir zümreye tanıtmak ve yeni bir çevre edinmek için son derece idealdir. Başlangıç seviyesinde minimum kazanç vadetse de stajyerlik ve gönüllü çalışmalar, kariyer planınız için bir dönüm noktası olabilir.

Satış Temsilciliği

Başlangıç seviyesi iş olanakları arasında satış temsilciliği en fazla ilgi görenler arasında yer alır. Çoğunlukla firmalar satış temsilcisi ararken tecrübe talep ediyor olsa da bu durum her zaman geçerli değildir. Satış temsilciliği, temel gereksinimleri çok hızlı öğrenebileceğiniz ve adapte olabileceğiniz bir iş koludur.

Dolayısıyla herhangi bir alanda tecrübeniz yokken kariyerinize satış temsilcisi olarak başlamak son derece makul bir tercihtir. Satış temsilciliği alanında fırsatları doğru değerlendirmeniz halinde ilerleyen süreçte mağaza müdürü, müdür yardımcısı ya da uzman personel konumuna yükselmeniz de mümkün.

Müşteri İlişkileri Departmanları

Şirketlerin müşteri ilişkileri departmanları birçok iş fırsatları ile doludur. Üstelik bu iş fırsatlarının önemli bir bölümü için tecrübe gerekmez. Ayrıca müşteri ilişkileri departmanları, kariyer basamaklarını hızlı yükselmeniz ve bir kariyer planı oluşturmanız için de idealdir.

Özellikle kurumsal kimliği oturmuş ve kurumsal hafızası güçlü şirketlerde müşteri ilişkileri departmanında görev almak, haklarınızın en etkili şekilde korunması açısından da avantajlıdır. Kurumsal dünyaya bu noktadan giriş yapabilirsiniz.

Depo ve Lojistik Alanında İş Fırsatları

Depo ve lojistik alanında iş fırsatları, tecrübe olmadan alınabilecek en kolay işler arasındadır. Lojistik alanında faaliyet gösteren firmalar, farklı departmanlarda görev almak üzere birçok personele ihtiyaç duyar.

Depo görevlileri bu alanda en çok ihtiyaç duyulan personel grubudur. Ürünlerin sınıflandırılması, depolama çalışmaları, taşıma, forklift benzeri araçların kullanımı gibi oldukça basit işleri bu alanda icra ederek iş hayatınıza başlayabilirsiniz.

Perakende Sektörü

Tecrübe olmadan alınabilecek en kolay iş, belki de perakende sektörü içerisinde olabilir. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler, her zaman personele ihtiyaç duyar. Bu işletmeler çoğunlukla herhangi bir tecrübe aramaz.

Mağazalar, marketler, ayakkabıcılar tecrübe gerektirmeden istihdam olanaklarından faydalanabileceğiniz işletmelerdir. Üstelik bu alanda elde edeceğiniz tecrübeyi farklı sektörlerde de kullanmanız olanaklıdır.

Restoran Görevlisi

Tecrübe istemeyen iş kolları arasında belki de en çok tercih edileni restoran ve hazır yemek sektörüne ilişkindir. Günümüzde restorancılık ve gıda sektörü istihdam bakımından öylesine büyük fırsatlara sahiptir ki; tecrübesiz hemen herkesin bu alanda iş bulması mümkündür.

Restoran, lokanta ya da kafe gibi hizmet sektörünün en önemli bileşenleri olan alanlarda restoran görevlisi olarak iş hayatınıza başlayabilirsiniz. Üstelik bu tarz hizmet sektörü bileşenlerinde görev alabileceğiniz birden fazla departman vardır.

Garson, komi, bar görevlisi, aşçı yardımcısı, bulaşıkçı ya da temizlik işlerinden sorumlu personel olarak farklı kategorilerde şansınızı deneyerek kariyerinizi başlatabilirsiniz. Ayrıca bu işletmeler, departmanlar arasında geçiş açısından da oldukça cazip avantajlar sunar. Bulaşıkçı olarak başladığınız meslek hayatınız, garson, müdür, müdür yardımcısı ya da şef olarak sürdürebilirsiniz.

Hizmet Sektöründe Başlangıç İşler

Hizmet sektörü, henüz hiçbir alanda deneyimi olmayanlar için sayısız iş fırsatı ile doludur. Üstelik hizmet sektöründe yer almak, size birçok becerinizi geliştirerek çok daha donanımlı bir hale gelebilmeniz açısından da avantajlar vadeder.

Hizmet sektörü, oldukça geniştir. Dolayısıyla farklı departmanlarda farklı türden görevleri almanız mümkündür. Fakat hizmet sektöründe alabileceğiniz her türden görev; zaman yönetimi, insani ilişkiler, iletişim becerileri gibi alanlarda kendinizi geliştirmenizi sağlayacaktır.

Dijital Dünya ve İnternetin Sunduğu İmkanlar

Son dönemin en trend meslekleri çok büyük oranda dijital dünya ve internetin sunduğu imkanları içeren iş kolları olarak dikkat çekiyor. Dijital dünya henüz tecrübe sahibi olmayan ve belli alanlarda çok az bilgiye sahip kişiler için birçok fırsata ev sahipliği yapıyor.

Metin yazarak para kazanmak, domain alıp satmak, el işçiliği ile yaptığınız ürünleri tüm dünyaya pazarlamak ya da dijital pazarlama hizmetinin bir parçası olarak internetteki istihdam olanaklarından faydalanabilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri

Şirketler, kurumlar ya da bazı durumlarda şahıslar, dışarıdan müşteri hizmetleri alanında desteğe ihtiyaç duyabilir. Bu da henüz hiçbir deneyimi olmayan ve kariyerine yeni başlayacaklar için oldukça cazip bir iş fırsatıdır.

Sadece iletişim becerilerinizi kullanarak müşteri hizmetleri alanında görev alabilirsiniz. Bu alandaki istihdam olanaklarından faydalanarak üstlenebileceğiniz bazı görevler; asistanlık, sekreterlik ve çağrı merkezi görevlisi şeklindedir.

Temizlik ve Bakım Uygulamaları

Tecrübe olmadan alınabilecek en kolay iş nedir, merak ediyorsanız özellikle kadınlar için en iyi iş fırsatının temizlik ve bakım uygulamaları olduğunu söylemek mümkündür. Birçok kişi ve hatta bazı durumlarda kurumlar, yaşam alanlarında temizlik ihtiyaçlarını karşılayacak personele ihtiyaç duyar.

Üstelik bu personeller için herhangi bir tecrübe talebinde bulunmaz. Ayrıca belli alanlarda düşük seviyede bilgiye sahipseniz bakım, onarım ve tamir gibi minimal düzeyde yetenek gerektiren işlerde de görev alabilirsiniz.

Kursiyerlik

Özellikle sosyal devlet anlayışının geliştiği ülkelerde vatandaşlar için bazı iş deneyimi fırsatları vardır. Bu fırsatlar devlet tarafından sunulur ve bazı durumlarda ise karşılığında ücret almanız mümkündür. Kursiyer olarak aynı anda belli alanlarda deneyim elde ederken para kazanmanız olanaklıdır.

Başta el becerisi gerektiren alanlar ya da sanatsal içeriğe sahip olan meslek kollarında devletin teşviklerinden faydalanabilirsiniz. Böylelikle özgeçmişinizi güçlendirip tecrübe kazanırken aynı anda da düzenli bir kazanç sahibi olabilirsiniz.

Veri Girişi

Veri ve istatistik alanında çalışmalar yapan bazı şirketler, belli durumlarda dışarından istihdam ve iş gücüne ihtiyaç duyar. Üstelik yapmanız gereken sadece size verilen verileri iş tanımında belirtildiği üzere doğru şekilde işlemenizdir. Bu son derece basit iş için sadece bilgisayar ve temel düzeyde belli başlı uygulamaları kullanmayı biliyor olmanız yeterlidir.

Girişimcilik

Son olarak hiçbir alanda tecrübeniz yok ve bir şekilde iş dünyasının içerisinde olmak istiyorsanız kendi kaderinizi kendinizin tayin etmesi de mümkün. Minimal düzeyde ilgi duyduğunuz, yeterliliğiniz olduğuna inandığınız alanlarda kendi iş fırsatınızı yaratabilirsiniz. Ayrıca bu noktada dijital dünya ve internetin imkanlarından da faydalanmanız mümkün. Dijital dünya, yeni işinizi hızla büyütmenizi sağlayacaktır. Girişimcilik size eşsiz bir dünyanın kapılarını aralayacaktır.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler