Sosyal Medya

Genel

Polis tutanağı: Kızılay bağışlanan kıyafetleri sattı

Kızılay’ın depremin üçüncü günü Ahbap Derneği’ne 46 milyon liraya 2 bin 50 çadır sattığının ortaya çıkmasına tepki yağdı. Muhalefet ve…

Polis tutanağı: Kızılay bağışlanan kıyafetleri sattı

Kızılay’ın depremin üçüncü günü Ahbap Derneği’ne 46 milyon liraya 2 bin 50 çadır sattığının ortaya çıkmasına tepki yağdı. Muhalefet ve hukukçular ‘satışın ahlaki ve yasal olmadığını’ belirtti. Tartışmalar sürerken bu kez Kızılay’ın deprem bölgesine gönderilmek için kendisine bağışlanan ikinci el kıyafetleri Yemen’de bir şirkete sattığı belirtildi. Satışa dair polis tutanakları da ortaya çıktı.

Kızılay’ın depremin üçüncü günü Ahbap Derneği’ne 46 milyon liraya 2 bin 50 çadır sattığının ortaya çıkmasına tepki yağdı. Muhalefetten ve hukukçulardan yapılan açıklamada ‘satışın ahlaki ve yasal olmadığını’ belirtildi. Ancak Kızılay ‘satışın ahlaki ve hukuki’ olduğunu savundu.

Tartışmalar sürerken bir gün sonra Kızılay’ın deprem bölgesine gönderilmek için kendisine bağışlanan ikinci el kıyafetleri Yemen’de bir şirkete sattığı belirtildi. Çadır skandalından sonra kıyafetlerin de satıldığı iddiası tartışmaları alevlendirdi.

Gazeteci Bahadır Özgür, bağışlanan kıyafetlerin Yemen’de bir şirkete satıldığına dair belgeler paylaştı. Polis tutanaklarını da gösteren Özgür Kızılay’ın yaptığı sözleşme gereği ayda 80 ton giysiyi kilosu 0.4 dolardan temin ettiğini belirtti.

Özgür’ün paylaşımı şöyle:

“İşte Kızılay’ın 18 Şubat günü 2 TIR dolusu giysiyi sattığına dair polis tutanağı. İhbar üzerine depo basılıyor. Şirket Kızılay ile 2 yıl önce yaptığı sözleşmeyi ve satışa dair faturaları sunuyor. Sözleşmeye göre ayda en az 80 ton giysi, kilosu 0.41 $’dan verilecek.”

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler