Sosyal Medya

Genel

Olcay Aydilek:  SUUDİLER YATIRIM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

BAE sermayesi, Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımlarıyla ilgili görüşmelere başladı. BAE’den, heyetler sık sık Türkiye’ye geliyor. Ankara’da enerji yönetimiyle görüşmeler yapıyor.…

Olcay Aydilek:  SUUDİLER YATIRIM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

BAE sermayesi, Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımlarıyla ilgili görüşmelere başladı. BAE’den, heyetler sık sık Türkiye’ye geliyor. Ankara’da enerji yönetimiyle görüşmeler yapıyor. Enerji alanında yatırımları bulunan özel sektörle de temas kuruyor. Ancak bu görüşmelerin yatırıma dönüşmesi epey zaman alacak. 2023 yılında somut bir yatırım kararının açıklanması düşük olasılık olarak değerlendiriliyor.

Bu arada asıl sürpriz Suudi sermayesinden geldi. Suudi Arabistan’ın dev petrol şirketi Saudi Aramco, Türkiye akaryakıt dağıtım sektörünü yakın markaja aldı. Aramco, Türkiye’de yaygın bayi ağına sahip, önemli bir akaryakıt dağıtım şirketini satın almak üzere görüşmelere başladı. Güvenilir kaynaklar, görüşmelerin belli bir aşamaya geldiğini söyledi.

Haber kaynağının talebi üzerine anılan akaryakıt dağıtım şirketinin adını bu aşama veremiyoruz. Adı bizde saklı…

Satış sürecinin derinleşmesi ve karar aşamasına gelinmesi durumunda ilgili şirketin adını sizlerle paylaşacağız.

Sektör kaynakları, Aramco’nun 2017 yılında da akaryakıt dağıtım sektörüne girmek istediğini anımsatarak, “2017 yılında Petrol Ofisi’nin sahibi, Avusturyalı OMV idi. Aramco, Petrol Ofisi ile ilgilendi. Görüşmeler yaptı” diye konuştu.

OMV, Petrol Ofisi’nin 1 milyar 368 milyon euroya Hollandalı Vitol Group’a sattı.

Aramco, 2017 yılında Petrol Ofisi’ni Vitol’a kaptırdı. Bakalım, Türkiye petrol sektöründe yeni hamlesi nasıl sonuçlanacak?

Yazarın aynı başlıklı HalkTv.com.tr makalesinden alıntıdır

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler