Sosyal Medya

Genel

Netflix’de hesap paylaşımı sona eriyor

Dijital içerik izleme platformu Netflix, Haziran ayı itibariyle hesap paylaşımının önüne geçmeyi planlıyor. İddialara göre hesabını bir başkasıyla paylaşmak isteyen…

Netflix’de hesap paylaşımı sona eriyor

Dijital içerik izleme platformu Netflix, Haziran ayı itibariyle hesap paylaşımının önüne geçmeyi planlıyor. İddialara göre hesabını bir başkasıyla paylaşmak isteyen kullanıcılar belli bir ücret ödeyecek.

Dünyaca ünlü dijital dizi/film izleme platformu Netflix, önümüzdeki günlerde, hesapların üçüncü bir kişiyle paylaşılmasının önüne geçmeye hazırlanıyor. İddialara göre bu yaz başında (Haziran ayı) kullanıcılar Netflix hesaplarını bir başkaları ile paylaşamayacak.

Bu yılın ilk çeyreğinde kullanıcıların hesap paylaşımının durdurulacağını söyleyen Netflix, daha sonra “üyelerin deneyimini iyileştirmek için” söz konusu kararın ertelendiğini duyurmuştu. 2022 yılının ilk çeyreğinde on yıldan fazla bir süredir ilk kez 200 binden fazla kullanıcı kaybeden Netflix, şifre ve hesap paylaşımına yönelik sıkı önlemler alınacağını da belirtmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Netflix, hesap paylaşımının 100 milyondan fazla kullanıcıyı etkilediğini ve bunun “Netflix’e uzun vadeli yatırım yapma yeteneğinin baltalandığını” ifade etmişti. Daha sonra konu ile ilgili başka bir açıklama yapan dijital platform “Netflix’i paylaşmak isterseniz ekstra ödeme seçeneğine sahip olacaksınız” diye belirtmişti.

Bununla birlikte ücretli hesap paylaşımı ilk olarak Kosta Rika, Şili ve Peru’da test edildi. Buna göre belirli bir aile dışında yaşayan biri için hesap paylaşımının maliyeti yaklaşık 2 ile 3 dolar arasında değişiyor.

Söz konusu deneme Kanada, Yeni Zelanda, İspanya ve Portekiz’de de uygulanabilir duruma geldi. Coğrafi bölgeye göre belirlenen hesap paylaşma ücreti de değişime uğrayabiliyor.

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler