Sosyal Medya

Genel

Koca’dan deprem bölgesinde ‘şebeke suyu’ uyarısı

Son dakika haberi… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonrası Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması yönünde uyarıda…

Koca’dan deprem bölgesinde ‘şebeke suyu’ uyarısı

Son dakika haberi… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonrası Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması yönünde uyarıda bulunurken “Şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğu tespit edilmiştir” dedi. Bakan Koca ayrıca halk sağlığını tehdit eden bir durum tespit edilmediğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş’ta İl Sağlık Müdürlüğü’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca’nın konuşmasından satır başları şöyle:

101 sağlık evi hizmet veriyor. Türkoğlu Devlet Hastanemiz, Nurhak Devlet Hastanemiz ağır hasarlı durumda. Elbistan Devlet Hastanemiz hasara uğramamıştır. Sahra hastanelerimizin eczaneleri ve mobil eczanelerimiz bulunmaktadır. İlaç temini ile ilgili bir sorunumuz yok. İlimizdeki sağlık görevlisi sayısı 3 bin 747’dir. Kahramanmaraş’ta 1789 ameliyat yapıldı. 9 hastanemiz evde sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Gün aşırı köylerimize ambulans gönderilmekte ve tarama yapılmaktadır.

Çadır kentlerde kurulan 15 acil müdahale ünitesinde yapılan tedavi sayısı 24 bin 501’dir. Vatandaşlarımız 184’ü arayarak acil sağlık hizmeti talebinde bulunabilirler. 75 yaş üzeri vatandaşlarımızı yakından takip ediyoruz. Yüzde 78’ine ulaşabildik.

Depremin ilk günlerinden itibaren su klorlama çalışmalarını düzenli olarak yapıyoruz. Aldığımız 1533 su numunesinden 1354’ünde klor oranının yeterli olduğu, 179 numunede ise yetersiz olduğu tespit edildi.

Alınan su örneklerinden 176’sı uygunsuz bulunmuştur. Bir kısmı mikrobiyolojik veya kimyasal uygunsuzluktur. Bilimsel tespitlerden hareketle gerekli önlemler alınmaktadır. Valilik ve kaymakamlıklar açıklama yapana kadar şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmayalım.

Halk sağlığını tehdit edici bir durum şu ana kadar yoktur. Bugünlerde hassas olunması gereken bazı sağlık konuları var; bunlardan biri tetanozdur. Depremde yara almışsanız tetanoz aşısını hiç ihmal etmemenizi istiyorum.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler