Sosyal Medya

Ekonomi

Kimler emlak vergisinden muaf olacak? Son güne bırakmayın!

Yılda iki defa ödenen emlak vergisi için ikinci taksit dönemi geldi. 30 Kasım'a kadar ödeme yapmayanlar gecikme faizi ödeyecekler.

Kimler emlak vergisinden muaf olacak? Son güne bırakmayın!

Yılda iki defa ödenen emlak vergisi için ikinci taksit dönemi geldi. 30 Kasım’a kadar ödeme yapmayanlar gecikme faizi ödeyecekler.

 

 

 

Türkiye’de milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren önemli bir tarih yaklaşıyor. Ev sahiplerinin emlak vergilerinin ikinci taksit ödemesi için son tarih 30 Kasım olarak belirlendi.

 

Yıl boyunca iki taksitte ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti, kasım ayı boyunca ödenebilecek. Ancak, bu tarihi kaçıranlar gecikme faizi ile karşı karşıya kalabilirler.

 

Emlak vergisi tutarı, taşınmazın değeri, konumu ve niteliği gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu nedenle, ilgili rakamın ödemesini 30 Kasım tarihine kadar yapmayan kişiler, gecikme durumunda cezalı ödeme yapmak zorunda kalacak.

 

Emlak vergisine sahip olan ancak başka herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler gibi kişiler vergiden muaf tutulmaktadır. Ayrıca, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahibi olanlar da vergiden muaf tutulacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler