Sosyal Medya

Genel

İzmir Barosu’ndan Can Atalay’ın tahliyesinin reddine tepki: Halk iradesinin gaspı anlamına gelmektedir

İzmir Barosu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye talebinin Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından reddedilmesine ilişkin; “Bu…

İzmir Barosu’ndan Can Atalay’ın tahliyesinin reddine tepki: Halk iradesinin gaspı anlamına gelmektedir

İzmir Barosu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye talebinin Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından reddedilmesine ilişkin; “Bu karar, demokrasiyi ve milletin iradesini mahkeme aracılığıyla ortadan kaldırmak anlamına gelmektedir. Karar, bağımlı yargı aracılığıyla halk iradesinin gaspı anlamına gelmektedir” denildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında iş insanı Osman Kavala ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bulunduğu sekiz sanıklı Gezi davasına ilişkin tebliğnamesini tamamlamıştı. 77 sayfalık tebliğname, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderilmişti.

Başsavcılık, mimar Mücella Yapıcı dışındaki sanıklara verilen cezaların onanmasını talep etmiş, 14 Atalay hakkındaki yargılamanın durdurulması talebinin ise reddedilmesini istemişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi,; Atalay’ın avukatlarının talebini oybirliği ile reddetti

İzmir Barosu’ndan tepki

İzmir Barosu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye talebinin Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından reddedilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. İzmir Barosu’nun açıklaması şöyle:

“Genel seçimlerde Hatay halkının iradesi ile milletvekili seçilen meslektaşımız Avukat Can Atalay’ın tahliyesine yönelik talep, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararıyla reddedildi. Bu karar, demokrasiyi ve milletin iradesini mahkeme aracılığıyla ortadan kaldırmak anlamına gelmektedir. Türk milleti adına karar verdiğini söyleyen Mahkeme’ye Hatay’da oy vererek Avukat Can Atalay’ı Meclis’e gönderen iradenin “millet iradesi” olduğunu, Hatay’da oy veren yurttaşların da “millet” olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

“Hiçbir makam, halk iradesinin üstünde değildir”

Mahkemenin kararı ile gerekçesinde yer verdiği “egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu” şeklindeki Anayasa hükmünün asla bağdaşmayacağı, kararın bu haliyle Anayasa’yı da ihlal ettiği bilinmelidir. Karar, bağımlı yargı aracılığıyla halk iradesinin gaspı anlamına gelmektedir. Avukat Can Atalay, milletin iradesi ile seçilmiş ve Millet Meclisi’nde temsilcisi olması istenmiştir. Hiçbir makam, halk iradesinin üstünde değildir. Avukat Can Atalay, derhal serbest bırakılmalıdır.”

ANKA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler