Sosyal Medya

Genel

İstanbul’da Kiralık Evlerin En Ucuz Olduğu 5 İlçe

İstanbul’da metrekare kira bedeli en düşük olan ilçeler çok sayıda kişinin odak noktası! Çünkü İstanbul’a yerleşmeyi düşünenler öncelikle uygun kira…

İstanbul’da Kiralık Evlerin En Ucuz Olduğu 5 İlçe

İstanbul’da metrekare kira bedeli en düşük olan ilçeler çok sayıda kişinin odak noktası! Çünkü İstanbul’a yerleşmeyi düşünenler öncelikle uygun kira bedeline sahip bir ev bulmayı planlıyor. Bu noktada hangi semtlerde kira bedelinin daha uygun olduğu ise merak ediliyor. Sizler için konuyu mercek altına aldık ve İstanbul’da kiralık evlerin en ucuz olduğu ilçeleri tespit ettik.

  1. Silivri

Kentin diğer ilçeleri ve semtleri ile kıyaslandığında Silivri’de ev kiralarının çok daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle listemizin ilk sırasında Silivri yer alıyor. Elbette evin kaç metrekare olduğu, konumu, özellikleri ve kaç yıllık bina olduğu gibi bazı hususlar kira fiyatlarının bir hayli değişmesini de beraberinde getiriyor.

Ancak yine de Silivri’de uygun fiyatlı kiralık ev bulmanın, diğer ilçelerden ve semtlerden daha kolay olduğunu söylemek mümkün. Kent merkezinin yaklaşık olarak 70 km batısında yer alan Silivri, gezilecek yer sayısının fazla olmasıyla da ön plana çıkıyor. Silivri aynı zamanda turistlerin de ziyaret ettiği ilçelerden biridir.

  1. Beylikdüzü

Beylikdüzü, ev kiralarının uygun olduğu bölgelerden bir diğeri olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda kiralık ev sayısının bu bölgede fazla olması da dikkatlerden kaçmıyor. Çok sayıda kişinin İstanbul’a yerleşmek için tercihini Beylikdüzü yönünde kullandığını söyleyebiliriz. Özellikle hepsiemlak.com üzerinden kiralık ev seçeneklerini incelediğinizde bu durumu daha iyi anlayabilirsiniz. Bu arada hepsiemlak web sitesinde çok sayıda ilan yer aldığı için kendinize uygun evi rahatlıkla bulabilirsiniz.

  1. Çatalca

Kent merkezine bir miktar uzak olsa da sakin bir hayat sürmek isteyenlerin öncelikli tercihi olan Çatalca, ev kiralarının da uygun olduğu yerlerden biridir. Birikimi nispeten az olup konut yatırımı yapmayı planlayanların da rotasını Çatalca yönüne çevirdiğini ekleyelim. Zira Çatalca’nın kiralık ve satılık ev bulma konusunda avantajlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Diğer yandan Çatalca’da yaşamayı düşünenlerin ulaşım konusunu da dikkate almalarında fayda olacaktır.

Ev ve iş yeri arasındaki mesafenin de göz önünde bulundurulması önem taşıyor. Bir dönem Rumların yaşadığı bir bölge olması nedeniyle Çatalca’da Rum mimarisinin en güzel örneklerini görmek de mümkün olabiliyor. Yine restore edilerek kiraya verilen Rum mimarisiyle inşa edilmiş evlerin olduğunu da eklememiz gerekiyor.

  1. Arnavutköy

Avrupa yakasında ikamet etmek isteyenler için ev kiralarının uygun olduğu ilçelerden biri Arnavutköy’dür. Kozmopolit bir yapıya sahip olan Arnavutköy, Beşiktaş’a bağlıdır ve Kuruçeşme ile Bebek arasında yer alır. Son yıllarda eski dönemlerden kalan ahşap evlerin yeniden restore edilmesi ve çehresi ile daha fazla ilgi görmeye başlayan ilçede; 1+1, 2+1 ya da 3+1 kiralık daire bulmak zor olmayacaktır. Ayrıca Arnavutköy’de lüks villalar da bulunuyor ve villada yaşamak isteyenlere yönelik farklı seçenekler de sunuluyor.

  1. Esenler

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir ki, İstanbul Şehirlerarası Otobüs Terminali Esenler’de yer alıyor. Bunu başta belirtmemizin elbette bir sebebi var. Sıklıkla şehir dışına seyahat edenler için Esenler ideal bir yer olabilir. Aynı zamanda ev kiralarının çok sayıda semte nazaran daha düşük rakamlara tekabül ettiği bilgisini de aktarmamız gerekir. Kiralık daire için yüksek bir bütçe ayıramayanlar, son derece güvenilir bir platform olan hepsiemlak adresinde Esenler kiralık daire ilanlarını inceleyebilir.

Hepsiemlak.com adresinde kiralık evlerin hangi özelliklere sahip olduğu, metrekaresi, ev sahibinin özel talepleri gibi daha farklı bilgilere de ulaşabilirsiniz. İlanların büyük bölümünde kiralık eve dair görseller de mevcut. Ayrıca yine hepsiemlak üzerinden dilediğiniz şehirde yer alan kiralık veya satılık ev ilanlarını hemen gözden geçirebilirsiniz!

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler