Sosyal Medya

Genel

ABD’den Ukrayna’ya Patriot sözü geldi

Rusya’nın Ukrayna işgalinde bir günlük ateşkese gidilirken, Almanya’dan sürpriz Patriot açıklaması geldi. ABD’nin ardından Ukrayna’ya Patriot verileceğini açıklayan Alman yetkililer,…

ABD’den Ukrayna’ya Patriot sözü geldi

Rusya’nın Ukrayna işgalinde bir günlük ateşkese gidilirken, Almanya’dan sürpriz Patriot açıklaması geldi. ABD’nin ardından Ukrayna’ya Patriot verileceğini açıklayan Alman yetkililer, işgal altındaki Ukrayna’ya verilen destekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ABD Başkanı Joe Biden’la telefon görüşmesinin ardından ülke hükümetinden yapılan açıklamada, Almanya’nın Ukrayna’ya Patriot füzesi ve muharebe araçları tedarik edileceği belirtildi.

Açıklamada, Başkan Biden ve Şansölye Scholz’un, diğer müttefik ve ortakların Ukrayna’ya sağladığı askeri destekten duydukları memnuniyeti dile getirdikleri bildirildi.

Sürpriz açıklama, Fransa’nın yakında Ukrayna ile zırhlı savaş araçlarının teslimatını ayarlamak için görüşmeler yapacağını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. Alman hükümeti Marder tipi zırhlı muharebe araçlarının ne zaman tedarik edileceğini belirtmezken, Almanya’nın Ukrayna kuvvetlerini eğiteceği de eklendi.

ABD’nin geçtiğimiz ay Ukrayna’ya Patriot hava savunma füzesi vereceğini açıklamasının ardından meydana gelen gelişmenin açıklamasında, “Almanya’nın Ukrayna’ya ilave Patriot hava savunma sistemi tedarikinde ABD’ye katılacağı” belirtildi.

Almanya, Gepard uçaksavar tankları ve dört IRIS-T karadan havaya füze sisteminden ilkiyle beraber Ukrayna’ya önemli askeri yardım sağladı. Öte yandan Scholz, Marder araçları da dahil olmak üzere daha fazlasının verilmesi için ülkesinde baskı görüyor.

Alman lider ayrıca Ukrayna’dan ve ülkesinden bazı milletvekillerinden Leopard 2 tanklarını Ukrayna’ya teslim etme çağrılarıyla karşı karşıya kaldı, ancak şimdiye kadar Berlin’in böyle bir hamleyi yapmayacağını söyledi.

Almanya Parlamentosu’nun Savunma Komitesi Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, silahların Ukrayna’ya teslim edilmesi için “hükümetin ve özellikle de başbakanlığın nihayet yolu açmasının büyük bir rahatlama” olduğunu söyledi.

Scholz’un iktidar koalisyonundaki üç partiden biri olan Hür Demokrat Parti’nin bir üyesi olan Strack-Zimmermann, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Geç geliyor ama çok geç değil. Pes etmeyeceğiz. Marder’den sonra Leopard 2 de gelir” diye kaydetti.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler