Sosyal Medya

Ekonomi

Zam için kritik tarih 1 Mayıs… Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Kamu işçisi için zam pazarlıkları devam ediyor. Yaklaşık 700 bin kamu işçisinin gözü, 2023 yılı toplu iş sözleşmeleri görüşmesinden gelecek…

Zam için kritik tarih 1 Mayıs… Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Kamu işçisi için zam pazarlıkları devam ediyor. Yaklaşık 700 bin kamu işçisinin gözü, 2023 yılı toplu iş sözleşmeleri görüşmesinden gelecek haberde.

 

Görüşmelerin 1 Mayıs öncesinde tamamlanması bekleniyor. Öte yandan yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranı için görüşmeler 1 Ağustos’ta başlayacak.

 

700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 yılı toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde işçi ve işveren tarafı arasında görüşmeler devam ediyor. Kamu işçisinin maaşına yapılacak zam için görüşmelerin 1 Mayıs’a kadar sona ermesi bekleniyor.

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre; İşçi ve işverenler önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya gelirken hükümet teklifini 12 bin lira taban ücret ve yılın ilk 6 ayında yüzde 40 zam olarak güncelledi.

Bir önceki teklif ise 11 bin 500 lira taban, ilk 6 ayda yüzde 30 zam yapılması yönündeydi. İşçi tarafı bu teklifi yetersiz buldu. İşçi tarafı taban aylığın 15 bin lira, ilk 6 ay yüzde 45 zam, yüzde 15 refah payı olmak üzere yüzde 60’lık zam isterken, teklifin bayramdan güncellenmesi bekleniyor.

Toplu sözleşme kamu işçilerinin yüzde 25’i 1 Ocak, kalanları için de 1 Mart’tan itibaren geçerli olacak.

sabah.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler