Sosyal Medya

Ekonomi

Türkiye yeni yıla zamlı merhaba diyecek! Ekmek fiyatları ne olacak?

Eldeki son dakika haberine göre, ekmek fiyatlarına zam geliyor. Marketler, asgari ücretin henüz belirlenmesinden kısa bir süre sonra etiket fiyatlarını güncellemeye başladı. Bu güncellemeler, Nevşehir'de 1 Ocak'tan itibaren ekmek fiyatlarının artacağı haberleriyle gündeme geldi.

Türkiye yeni yıla zamlı merhaba diyecek! Ekmek fiyatları ne olacak?

Eldeki son dakika haberine göre, ekmek fiyatlarına zam geliyor. Marketler, asgari ücretin henüz belirlenmesinden kısa bir süre sonra etiket fiyatlarını güncellemeye başladı. Bu güncellemeler, Nevşehir’de 1 Ocak’tan itibaren ekmek fiyatlarının artacağı haberleriyle gündeme geldi.

 

 

Yeni yıla zamlı bir başlangıç yapılacağına dair bilgiler, Nevşehir’de ekmek fiyatlarına yansıyacak gibi görünüyor. Son açıklamalara göre, 200 gram ekmek fiyatına yüzde 15,38 oranında bir zam yapılacak. Yapılan bu zamla birlikte ekmek fiyatı 7,5 TL olacak ve bu fiyatın 1 Ocak’tan itibaren geçerli olması bekleniyor.

 

Ekmek fiyatlarındaki bu artışın nedeni olarak ise artan maliyetler gösteriliyor. 1 Ocak 2024 Pazartesi gününden itibaren ekmek fiyatına 1 TL zam yapıldığı belirtiliyor. Yeni fiyatlarla birlikte 200 gram ekmek 7 lira 50 kuruşa satılacakken, simidin fiyatının da 6 TL’ye yükseleceği duyuruldu. İçli pidenin yapımına da zam geldiği ve fiyatının 8 lira 50 kuruşa çıktığı ifade edildi.

 

Böylece, 1 Ocak Pazartesi gününden itibaren Nevşehir’de ekmek ve simit gibi ürünlerin yeni fiyatlarla satılacağı bildirildi. Bu zamdan sadece ekmek değil, simidin de etkileneceği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler