Sosyal Medya

Ekonomi

Yabancı Yatırımcılar ‘Çok Değerli’ Buldu

Finans devinden, İstanbul buluşması yorumu

Yabancı Yatırımcılar ‘Çok Değerli’ Buldu

Finans devinden, İstanbul buluşması yorumu…

 

 

 

 

JPMorgan Türkiye Masası Başkanı Burak Kaynak, TCMB Başkanı olarak ilk kez yabancı yatırımcılarla buluşan Hafize Gaye Erkan’ın teknik sunumundan sonra soru-cevap bölümünün başarılı geçtiğini ifade etti.

 

JP Morgan tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 50 yabancı yatırımcıyla biraraya gelmişti. JPMorgan, toplantının, yetkililerin piyasayla doğrudan temasa geçmeleri açısından önemli bir fırsat olduğunu belirtirken, yabancı yatırımcıların kararların gerekçelerini ilk elde öğrenmeye oldukça değer verdiklerini vurguladı.

 

ERKAN’LA İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER

 

Bloomberg’in haberine göre; 50 yabancı yatırımcının katıldığı toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan JPMorgan Türkiye Masası Başkanı Burak Kaynak, uluslararası yatırımcıların Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i uzun yıllardır tanıdıklarını ancak Hafize Gaye Erkan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı olarak yabancı yatırımcılarla ilk kez bir araya geldiklerini vurguladı.

 

BAŞARILI BİR SORU-CEVAP SUNUMU

 

Kaynak, TCMB Başkanı Erkan’ın enflasyon görünümü ve para politikasına odaklanan kapsamlı ve teknik bir sunum yaptığını ve ardından başarılı bir soru-cevap seansı gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

PİYASANIN DOĞRUDAN İLETİŞİME GEÇMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT 

 

JPMorgan Türkiye Masası Başkanı Kaynak, yatırımcıların Türk yetkililerin aldıkları kararların mantığını, gerekçelerini ve hedeflerini ilk elden öğrenmeye gerçekten değer verdiğini ifade ederken, toplantının Türkiye’nin ekonomi politikası yetkilileriyle piyasanın doğrudan iletişime geçmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

 

Toplantıda TCMB Başkanı Erkan’ın “para politikası ve makroekonomik görünüm”, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de “ekonomik görünüm” konulu sunumları bulunmuştu.

 

Toplantıda ayrıca konuşmacı olarak, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar’ın yanı sıra, Türkiye Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi başkanları da yer almıştı.

 

 

 

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler