Sosyal Medya

Ekonomi

Ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı 21’e çıkacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 yeni halk plajının açılmasıyla ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısının 21'e çıkarılacağını duyurdu.

Ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı 21’e çıkacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 yeni halk plajının açılmasıyla ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısının 21’e çıkarılacağını duyurdu.

 

 

Ersoy, 2019’da başlatılan 5 yıldız kalitesinde Ücretsiz Halk Plajı Projesi kapsamında vatandaşların talepleri doğrultusunda hızla ilerlediklerini ve 5 yılda 15 proje tamamlayarak vatandaşların kullanımına sunduklarını belirtti.

 

Projeye gösterilen ilgiden dolayı tüm vatandaşlara teşekkür eden Ersoy, “Her yıl yeni yatırımlarla ücretsiz halk plajlarını artıracağız. Bu bağlamda, 2024’te Manavgat-Ilıca, Kemer-Tekirova, Bodrum-Yalıkavak, Çeşme-Ovacık, Adana-Karataş ve Giresun-Merkez olmak üzere 6 yeni halk plajı açarak toplam sayıyı 21’e çıkarıyoruz,” dedi.

 

Anadolu’nun medeniyet mirasını korumanın önemine vurgu yapan Ersoy, bu sorumluluğu omuzlamaktan gurur duyduklarını ifade etti. Aynı zamanda sürdürülebilirliğin sürecin kritik bir parçası olduğunu belirterek, Türkiye’nin yaptığı çalışmalarla yine öncü olduğunu ve bu sayede Ankara’nın Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdiğini ve Anadolu’nun Ortaçağ Dönemi Ahşap Hipostil Camileri’nin dünyanın ilk seri varlığı olarak Dünya Miras Listesi’ne dahil edildiğini sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler