Sosyal Medya

Ekonomi

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı yapılacak

Türkiye, yapılan anlaşmayla Romanya'ya günlük 4 milyon metreküp doğal gaz ihracatı gerçekleştirecek.

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı yapılacak

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin enerji sektöründe önemli adımlar attığı belirtildi. BOTAŞ’ın Türkiye’nin önde gelen ihracatçı kuruluşlarından biri olma hedefine dikkat çekildi.

BOTAŞ’ın açıklamasında 1 Ekim’de başlayacak olan anlaşmanın, Türkiye’nin Romanya’ya boru hatları aracılığıyla doğal gaz ihracatına imkan sağlayacağı kaydedildi. Söz konusu anlaşma, 31 Mart 2025 tarihine kadar geçerli olacak.

Açıklamada, tarafların doğal gaz ticareti dışında iletim, depolama, üretim ve yeşil enerji teknolojileri alanlarında işbirliği yapma konusunda da anlaştığı vurgulandı.

Anlaşmayla Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Macaristan gibi komşu ülkelere doğal gaz ihracatı yapma girişimlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Türkiye, daha önce Macaristan ve Bulgaristan ile doğal gaz ihracatı anlaşmaları imzalamıştı.

Romanya ile yapılan anlaşma Türkiye’nin enerji arz güvenliği ve çeşitliliğine katkı sağlamaya yönelik adımlarından biri olarak dikkat çekiyor. BOTAŞ, gelecekte de yeni ihracat anlaşmaları için farklı ülkeler ve şirketlerle görüşmelere devam edeceğini belirtti.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler