Sosyal Medya

Ekonomi

Türk-İş’ten asgari ücret çalışmalarına ilişkin son dakika açıklaması

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024'te yürürlüğe girecek asgari ücret görüşmeleri için hazırlıkların aralık ayında başlayacağını duyurdu.

Türk-İş’ten asgari ücret çalışmalarına ilişkin son dakika açıklaması

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024’te yürürlüğe girecek asgari ücret görüşmeleri için hazırlıkların aralık ayında başlayacağını duyurdu.

 

 

Atalay, yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için oluşturulan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu içerisinde işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bulunduğunu hatırlattı. Bu komisyonun asgari ücreti belirlediğini ifade eden Atalay, “TÜRK-İŞ heyetinde bu yıl farklı mesleklerden asgari ücretli 4 işçi yer alacak.

 

TÜRK-İŞ yönetiminden bir sendikacı ile sendikalı olmayan garson, akaryakıt pompacısı, berber ve kasap gibi farklı mesleklerden 4 işçi, milyonlarca asgari ücretliyi temsil edecek.” şeklinde konuştu. Önceki yıllarda 1 işçinin komisyonda yer aldığını belirten Atalay, bu yılın ilk kez 4 işçinin pazarlık masasında bulunacağını vurguladı.

 

NASIL KARAR ALACAKLAR?

 

Asgari ücret, işçi, işveren ve hükümetten oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir.

 

Bu komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya davet edilmekte olup, yeni asgari ücreti belirlemek amacıyla geleneksel olarak aralık ayında dört kez bir araya gelmektedir.

 

Komisyon, Bakanlık tarafından belirlenen bir üye başkanlığında en az 10 üyenin katılımıyla toplanmakta ve oy çokluğuyla karar almaktadır. Eğer oylar eşitlik gösterirse, başkanın taraf olduğu görüş kabul edilmektedir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler