Sosyal Medya

Ekonomi

Ticaret Bakanlığı yeni kurulacak anonim ve limited şirketlerin en az esas sermaye tutarını açıkladı

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin son yayınlanan sayısında duyuruldu. Yayımlanan bu karara göre, 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak şekilde anonim şirketler için belirlenen en az esas sermaye tutarı 50 bin liradan 250 bin liraya, limited şirketler için ise 10 bin liradan 50 bin liraya yükseltildi.

Ticaret Bakanlığı yeni kurulacak anonim ve limited şirketlerin en az esas sermaye tutarını açıkladı

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’nin son yayınlanan sayısında duyuruldu. Yayımlanan bu karara göre, 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak şekilde anonim şirketler için belirlenen en az esas sermaye tutarı 50 bin liradan 250 bin liraya, limited şirketler için ise 10 bin liradan 50 bin liraya yükseltildi.

 

 

 

Bakanlık açıklamasında, yeni kurulacak anonim ve limited şirketler için bu tutarların 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı vurgulanırken, mevcut şirketlerin bu aşamada sermaye artırımı yapma zorunluluğu olmadığı ancak öz kaynak yapılarını güçlendirmeleri için sermayelerini belirtilen tutarlara artırmalarının faydalı olabileceği ifade edildi.

 

Ayrıca, kayıtlı sermaye sistemini benimseyen halka açık olmayan anonim şirketlerde başlangıç sermayesinin 500 bin liradan az olamayacağı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler