Sosyal Medya

Ekonomi

Süt alarmla, peynir dilimle…

Süt fiyatlarının artmasın üzerine bazı marketler süte alarm taktı. Sütteki fiyat artışından etkilenen peynir de marketlerde 20-30 gramlık dilimler halinde satılmaya başlandı...

Süt alarmla, peynir dilimle…

Bazı marketler süte alarm taktı, peyniri dilimle satmaya başladı. TÜİK, Ocak-Kasım 2022 döneminde inek peyniri üretimi yüzde 4.8 azalırken, toplanan süt miktarı ise yüzde 3.2 azaldığını açıklamıştı.

Süt fiyatlarının artmasın üzerine bazı marketler süte alarm taktı. Sütteki fiyat artışından etkilenen peynir de marketlerde 20-30 gramlık dilimler halinde satılmaya başlandı. Marketlerde halihazırda bazı kozmetik ürünleri, özellikle yabancı içkiler, çocuk bezleri, bebek mamaları, deterjan, tıraş bıçağı gibi ürünler alarmla satılıyor.

Marketlerde uzun ömürlü sütlerin litresi 22-27 TL arasında değişen fiyatlarla satılırken, pastörize sütler ise 35-40 TL’lik fiyat aralıkları ile satılıyor. Alarm takılan markanın 2 litrelik çiğ sütü marketlerde 56 TL’ye satılıyor.

Süte çip takılırken, yine bir dönem fiyatı et ile yarışan peynirde ise dilim dönemi başladı. Sosyal medya paylaşımlarında bazı zincir marketlerin “dilim işi” peynir satışına başladığı görüldü. Bir zincir markette kilogramı 169.50 TL olan tulum peynirinin, 35-40 gramlık dilimler halinde, dilimi 5-10 TL arasında değişen fiyatla satıldığı görülüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ocak-Kasım 2022 döneminde inek peyniri üretimi yüzde 4.8 azalırken, toplanan süt miktarı ise yüzde 3.2 azaldı.

 

halktv.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler