Sosyal Medya

Ekonomi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam beklentilerini alt üst edecek!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren maaş zamlarıyla ilgili beklenenden farklı bir tablo çizebilir. Hükümetin planları, öngörülen yüzde 40 zam beklentilerini alt üst edebilir. Emekli maaşlarındaki artışta 'denge' kavramı belirleyici olacak. Bu yeni detaylar, emeklilerin maaşlarında beklenenden daha yüksek bir artışın habercisi olabilir.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam beklentilerini alt üst edecek!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren maaş zamlarıyla ilgili beklenenden farklı bir tablo çizebilir. Hükümetin planları, öngörülen yüzde 40 zam beklentilerini alt üst edebilir. Emekli maaşlarındaki artışta ‘denge’ kavramı belirleyici olacak. Bu yeni detaylar, emeklilerin maaşlarında beklenenden daha yüksek bir artışın habercisi olabilir.

 

Aralık ayının sonuna yaklaşılırken, 2024 zamlı emekli maaşları için kritik bir döneme girildi. Emekliler, Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasını heyecanla bekliyor. Öngörülen 6 aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 40 civarında bir zam öngörülüyordu. Memur ve memur emeklileri için ise bu oran yüzde 50 olarak hesaplanıyordu. Ancak son günlerde hükümetin tüm emekliler için zam oranını yüzde 50’ye çıkarabileceği konuşulmaya başlandı.

 

Yaklaşık 16 milyon emekli, 2024 zamlı maaşlarını merakla beklerken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak konusu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yaklaşık yüzde 40 zam beklentisi varken, memur ve memur emeklilerinin maaşları neredeyse netlik kazanmış durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın memur ve memur emeklisi için zam oranını açıklamasının ardından gözler SSK ve Bağ-Kur emeklilerine çevrildi.

 

Yaklaşık 12-13 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, 6 aylık enflasyon rakamlarını beklerken, ‘denge kurulacak’ iddiaları kulislerde konuşuluyor. Başlangıçta yüzde 33,66 olarak öngörülen zam oranının, 3 Ocak’ta açıklanacak enflasyon verilerine göre yüzde 39’a yükselebileceği tahmin ediliyor.

 

En düşük emekli maaşının, 7.500 TL seviyesinden 5 aylık enflasyon rakamlarına göre 10.000 TL’nin üzerine çıkması kesinleşmiş durumda gibi görünüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler