Sosyal Medya

Ekonomi

Şok Kulis! Erdoğan ‘seçimden sonra’ dedi sert itiraz etti!

Kulislerde, ekonomi yönetiminin tek seferde yüklü zam önerisinin, Erdoğan'ın yerel seçim stratejisine takıldığı, üç aşamaya bölündüğü dile getiriliyor.

Şok Kulis! Erdoğan ‘seçimden sonra’ dedi sert itiraz etti!

Kulislerde, ekonomi yönetiminin tek seferde yüklü zam önerisinin, Erdoğan’ın yerel seçim stratejisine takıldığı, üç aşamaya bölündüğü dile getiriliyor.

Ankara kulislerinde, ekonomi yönetiminin sanayi ve ticarethanelerden sonra konut elektriğine de yüklü zam önerisinin Erdoğan tarafından reddedildiği, yüksek zamların yerel seçimler sonrasına ertelendiği konuşuluyor.

 

 

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın yazdığına göre, konut zamları için üç kat zam önerildi. Babacan’ın “Yerel seçim nedeniyle konut ve iş yerlerinde elektrik-doğal gaz zammı için öngörülen neydi, Erdoğan neden ‘üç aşamalı’ yapın dedi?” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

 

“Edinilen bilgiye göre bütçe ve enflasyon krizi yaşayan ekonominin yeni yönetimi, tüm maliyet hesaplarını da içine katarak sanayi, tarım, ticarethane ve konutlarda yapılması gereken elektrik ve doğal gaz zammına ilişkin hazırlıklarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sundular. Açıklanan yüzde 20 zammın en az üç kat daha fazla artış içeren paket, Erdoğan’ın itirazıyla karşılaştı.

 

ÜÇ AŞAMADA YAPIN

 

İtirazın kaynağı ise yaklaşan yerel seçimler. Seçimlerden önce yapılacak böylesine dehşet verici bir artışın ‘oylara’ etkisini hesaplayan Erdoğan’ın, “Şu aşamada bunu uygulayamazsınız. Üç aşamada yapın. Kalabilenler yerel seçim sonuna kalsın” dediği belirtiliyor. Yüzde 20 zam rakamının böyle bulunduğu aktarılıyor.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler