Sosyal Medya

Ekonomi

Sigara Tiryakilerine Kötü Haber! Artık Limitli Satılacak: O İddiadan Sonra Ortalık Karıştı

Son zamanlarda sigara satışlarına sınırlama getirildi, bunun yanı sıra sigara zammıyla ilgili söylentiler yayıldı ve vatandaşlar sigara stoklama amacıyla hücuma…

Sigara Tiryakilerine Kötü Haber! Artık Limitli Satılacak: O İddiadan Sonra Ortalık Karıştı

Son zamanlarda sigara satışlarına sınırlama getirildi, bunun yanı sıra sigara zammıyla ilgili söylentiler yayıldı ve vatandaşlar sigara stoklama amacıyla hücuma geçti.

 

 

Seçim döneminin sona ermesiyle birlikte uzun süredir beklenen sigara zammı gündemde yerini aldı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada sigara şirketlerinin bakkal ve tekel bayilerine sigara satışını durdurduğunu iddia etmişti. Dündar, “Maliyetlerden dolayı 3 lira zam gelecek. Ancak bu zam öncesi bize satışı durdurdular. Biz tüketicilerle karşı karşıya geliyoruz. Stokçuluk durumuyla karşı karşıya kalıyoruz. Firmalardan bu uygulamaya derhal son vermelerini talep ediyoruz” şeklinde konuşmuştu.

SİGARA FİYATLARINA 3 TL ZAM İDDİASI

 

 

 

Bu açıklamanın ardından vatandaşlar, sigara fiyatlarına zam gelmeden sigara stoklamak amacıyla sigara bayilerine akın etti. Şirketler ise hızla bir açıklama yaparak söz konusu iddiaları yalanladı. JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt, sigara ürünlerine zam beklentisiyle satışların durdurulduğu ya da azaltıldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Fiyat artışı beklentisi ya da başka bir sebepten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir” açıklamasında bulunmuştu.

 

Seçimlerin ardından sigaraya zam söylentileri nedeniyle İstanbul’da sigara satışlarına sınırlamalar getirildi. Petrol Ofisi, Total gibi akaryakıt istasyonları artık sigara satışını 2 paketten fazla gerçekleştirmemeye başladı. Bakkallar ve tekel bayileri ise müşterilerine sadece 1 paket sigara satışı yapmaya başladı.

 

Sigaraya ne kadar zam geleceği ise belirsizliğini koruyor. Alkollü içecekler ve sigarada Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında enflasyon rakamlarına göre artış yapılmıştı. Son 6 aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yüzde 22,29 olarak gerçekleşti.

 

Bu rakamlara göre alkollü içki ve sigarada ÖTV zammı da yüzde 22,30 olarak belirlendi. Yeni ÖTV zammının Temmuz ayında yapılacağı biliniyor, ancak paket başına 8 lira zam geleceği söylentileri tiryakiler arasında endişe yaratıyor. Sigara satışlarına getirilen sınırlamalar da bu endişeleri artırıyor.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler