Sosyal Medya

Ekonomi

SGK uzmanından asgari ücret tahmini! “En yüksek seviyeyi görecek”

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının ardından asgari ücret zammına ilişkin öngörülerini paylaştı.

SGK uzmanından asgari ücret tahmini! “En yüksek seviyeyi görecek”

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının ardından asgari ücret zammına ilişkin öngörülerini paylaştı.

 

 

 

Toplantıda belirli bir rakam ortaya konmasa da, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, “Bugün milyonlarca kişinin gözü kulağı buradaydı. Ancak ücret konusunda bugünkü toplantılarda herhangi bir belirleme yapılmadı. Pazartesi günü saat 13.30’da tekrar toplanacağız. Biz TÜRK-İŞ olarak şu an ücret belirtme lüksüne sahip değiliz çünkü bu durum bizi bağlar. İşveren tarafından sunulan ücreti bekleyip değerlendirme yapacağız. Şu an için ücret belirtmenin bir anlamı yok.” ifadelerini kullandı.

 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise Halk TV canlı yayınında asgari ücretle ilgili tahminlerde bulundu. Erdursun, yapılacak zamla birlikte asgari ücretin 17 bin TL’yi aşabileceğini öne sürdü. “Asgari ücret dolar bazında en yüksek seviyesine ulaşacak, 580 doların üzerine çıkabilir.” şeklinde konuştu.

 

Erdursun sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu dönemde asgari ücrete yılda bir defa zam yapılması pek olası görünmüyor. Yüksek enflasyon göz önünde bulundurulduğunda bu oldukça mümkün değil. Şu an için 2024’te enflasyonun ne olacağını kestiremiyoruz. Hükümet, seçim sürecinde avantaj elde etmiş durumda. Ekonomik sıkıntılar içerisinde olan vatandaşların maaşlarını artırarak hükümetin lehine olabilir. Ancak seçim sonrası neler olacağını kestirmek mümkün değil. Asgari ücrete yüzde 50’ye yakın bir artış olabilir. Hükümet ayrıca emeklilere de zam yaparak seçime gidebilir. Bunun fırsata dönüştürülememesi halinde muhalefetin eline koz geçebiliriz. Şu anda böyle bir dönemi yaşıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler