Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Petrol fiyatları 90 dolara çıkarsa akaryakıta büyük zam gelecek…

Bu yıl şimdiye kadar, Brent fiyatları ortalama 82 dolar civarındaydı ama analisteler petrol fiyatlarının 90 dolara çıkacağını belirttiler. Bu denli…

Petrol fiyatları 90 dolara çıkarsa akaryakıta büyük zam gelecek…

Bu yıl şimdiye kadar, Brent fiyatları ortalama 82 dolar civarındaydı ama analisteler petrol fiyatlarının 90 dolara çıkacağını belirttiler. Bu denli bir artış akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam anlamına geliyor. Peki, güncel benzin ve motorin ne kadar?

 

Analistlerin çoğu, OPEC+’ın Mayıs ve Aralık ayları arasında günlük 1,16 milyon varillik (bpd) sürpriz ilave kesintilerinin bu yılın ikinci yarısında arzı önemli ölçüde sıkılaştırmasını bekliyor. Reuters, petrol fiyatlarının 90 dolara çıkacağını duyurdu.

Reuters’in Cuma günü 40 analist ve ekonomistle yaptığı bir ankete göre, petrol fiyatları Çin talebi ve OPEC+’ın son üretim kesintilerini takiben sıkılaşan piyasanın etkisiyle bu yılın sonunda varil başına 90 dolara yükselecek.

 

Uzmanlara göre, Brent Ham petrol fiyatlarının bu yıl varil başına ortalama 87,12 dolar olması bekleniyor, bu Mart ayındaki bir önceki ankete göre daha yüksek bir ortalama tahmin. Bu yıl şu ana kadar, Brent fiyatları ortalama 82 dolar civarındayken, Cuma gününün erken saatlerinde 79 doların biraz üzerinde işlem gördü.

Mart ayındaki Reuters anketindeki varil başına ortalama 80.88 $ tahmini ile karşılaştırıldığında, Nisan anketindeki analistlerin beklentisine göre ABD kriteri WTI Crude , bu yıl varil başına ortalama 82.23 dolar olarak belirlendi. Cuma gününün erken saatlerinde, ön ay WTI Ham petrol kontratı varil başına yaklaşık 75 dolardan işlem gördü.

Petrol fiyatlarının bu denli yükselmesi aynı paralelde tüm akaryakıt fiyatlarına gelecek zamma işaret ediyor. Şu anda İstanbul’da 20.37 TL/LT olan benzinin 22-23 TL olması, şu anda İstanbul’da 19.75 TL/LT olan motorinin 22 TL bandına yerleşmesi anlamına geliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler