Sosyal Medya

Ekonomi

Otobüslerini satmaya karar veren ulaşım esnafı başkandan iş istediler

Başkent Ankara'da özel halk otobüsleri (ÖHO) esnafı, yaşanan kriz sonrasında araçlarını Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) satma kararı aldıklarını duyurdu.

Otobüslerini satmaya karar veren ulaşım esnafı başkandan iş istediler

Ankara’da özel halk otobüsleri (ÖHO) esnafı, yaşanan kriz sonrasında araçlarını Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) satma kararı aldı. Bu karar, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın “Ya kanuna uyun ya da otobüsleri bize satın gidin” açıklamasının ardından geldi. ÖHO esnafı, satın alma veya başka bir çözüm talep ederek, dün aldıkları “ücretsiz ve indirimli yolcu taşıma” kararından vazgeçtiklerini duyurdu.

Perşembe gününden itibaren başlayan ve 5 gün süren kriz, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın sert açıklamalarıyla sona erdi. Yavaş, “Otobüslerin tamamını bize satın gidin başka iş yapın” restini çekince, ÖHO esnafı araçlarını belediyeye satma kararı aldı. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara ve Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, dün bir araya gelerek bu kararı açıkladılar.

Kurtuluş Kara, “Taleplerimize herhangi bir çözüm bulunamazsa Ankara’da pazartesi itibarıyla araçlarımızın kontak kapatacağını dile getirmiştik. Fakat vatandaşımızdan çok sayıda telefon aldık. Hastaneye yetişmesi gereken, okula giden binlerce vatandaşımız var. Halkımızın bu anlamda bir mağduriyet yaşamasını istemedik, istemeyiz de. ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın CHP Ankara İl Kongresi’nde yapmış olduğu ‘Otobüslerin tamamını bize satın gidin’ açıklamasından sonra bizler de dün (pazar) bir duyuru yayınladık ve tüm araçlarımızı ABB’ye satmaya karar verdik” dedi.

Ercan Soydaş ise, “Ankara’da son günlerde ulaşımla ilgili yaşanan olaylarda bir tane vatandaşımızı bile üzdüysek hepsinden özür diliyoruz. Ulaşımda artan maliyetler Türkiye genelinde ciddi bir problem aslında ve yaşanan pandemi nedeniyle de sektör bir kriz yaşıyor. Bu sorunun Ankara’da öne çıkmasının nedeni de gelir destekleri ile alakalı bir problem yaşanması. Ankara’da toplam araç sayımız 685 civarı, ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın bu konuya yönelik bir çözüm üreteceğine inanıyorum” dedi ve ekledi, “Özellikle ücretsiz taşıma konusunda hiçbir vatandaşımızla karşı karşıya kalmak istemeyiz. Taleplerimizi çözüm önerilerimizi ilettik bir çözüm üretileceğine de inancımız tam” şeklinde konuştu.

Hürriyet’ten Ekin Hazal Doğruyusever’in haberine göre, TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, araçların satılması durumunda esnafa istihdam yaratılmasını talep ederek, “Eğer ki bu araçları ABB satın alırsa, çalışan personellerimize ve mal sahiplerine de bir iş hakkı sunulmasını, gerek şoförlükte gerek ABB’nin diğer birimlerinde bir iş kontenjanı açılmasını talep edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Bu arada Ankara’daki ‘ücretsiz ulaşım’ krizine dair, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği’nden yapılan açıklamada “1 Ekim’e kadar bu konunun çözüleceğine inanıyoruz. Bugün tüm ücretsizler eski düzendeki gibi geçerlidir” denildi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler