Sosyal Medya

Ekonomi

Öğretmen maaşları için karar!

Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında Resmi Gazete'de duyurulan güncelleme ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış gerçekleştirildi.

Öğretmen maaşları için karar!

Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında Resmi Gazete’de duyurulan güncelleme ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış gerçekleştirildi.

 

 

Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Kararın 9. maddesinin 2. fıkrasında yapılan düzenlemeyle, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlere yüzde 25 artış sağlandı.

 

Ayrıca, alanlarına bakılmaksızın, Fatih Projesi’nin tüm bileşenlerinin geliştirilmesi ve yürütülmesi, teknoloji odaklı öğrenme senaryolarının geliştirilmesi, elektronik içeriklerin üretilmesi ve denetlenmesi çalışmalarını yürütmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü’nde geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin bu görevleri karşılığında aldıkları ek ders ücreti haftada 9 saat artırıldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler